#19 Albin Kedbrant klar för resten av säsongen

Foto: Flywood Studio

#19 Albin Kedbrant hade try-out kontrakt i en vecka med Hudik Hockey, nu står det klart att den 20-årige centern stannar resten av säsongen.

Albin har Ekerö IK som moderklubb och har även spelat U16 och J18 med AIK innan han flyttade till Gävle och Brynäs IF. Där spelade han med både J18 och J20 under totalt fyra säsonger och var dessutom assisterande kapten under sitt sista juniorår 2018/2019. Samma år fanns han även med i åtta SHL-matcher med Brynäs.

Denna säsong fick han try-out hos Almtuna i HockeyAllsvenskan där det totalt blev sju matcher. Efter en veckas tryout hos HHC och två spelade matcher, med ett assist i den första matchen, är det nu bestämt att Albin stannar kvar resten av säsongen här i Hudiksvall.

– Albin har varit här nu under en tid och han har visat att han är en ung och skicklig center. Samtidigt som spelare är på väg tillbaka från småskador kommer detta att innebära att konkurrensen om speltid blir än hårdare, säger HHC:s sportchef Pär Langer.

– Det känns såklart jättebra att stanna kvar i Hudik resten av säsongen. Att det nu är klart gör att jag kan lägga fokus på enbart hockeyn och det är väldigt skönt eftersom det har varit lite osäkert under sommaren om vart jag skulle hamna. Sen har jag blivit väldigt bra välkomnad av både lagkamrater och ledare så det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma med den här gruppen för potential finns det, säger Kedbrant.

#19 Albin Kedbrant (C)

Född: 1999-03-27

Vikt: 85 kg.

Längd: 186 cm.

Moderklubb: Ekerö IK.

Övriga klubbar: AIK J18, Brynäs J18, J20 & A-lag, Almtuna.

För mer information gå in HÄR (källa: eliteprospect.com)