Sargat HHC inför toppmötet

Allt tyder på att det blir ett rejält sargat lag som HHC kommer att ställa upp med i det som skulle kunna vara en seriefinal på söndag, och som i alla lägen ändå är en toppmatch i östra HockeyEttan.

Det handlar då om bortamatch mot nuvarande serietrean Väsby, ett lag som HHC nästan alltid har haft svårt emot och som vann senast i Glysishallen med ett mål i förlängningen.

Och när matchen spelas så kan vi faktiskt redan ha en ny serieledare om Visby (då med två matcher mer än HHC) vinner fredagens bortamatch mot Strömsbro. Något som låter troligt, men som ändå ska göras innan vi kan räkna in tre nya poäng för Hans Särkijärvi och hans lag.

Vid torsdagsträningen saknade HHC fem spelare och för nästan alla av dem är det dystra prognoser om man ser till möjligheterna att spela mot Väsby redan på söndag. För några av dem är det till och med uteslutet.

Både #7 Algot Landin och #95 Peppe Kjellin har varit borta ett tag på grund av skador och nu finns också #4 Henric Nordin, #19 Albin Kedbrant och #26 Mathias Hellgren på samma skadelista.

För Henric Nordin handlar det om en svårdiagnostiserad fotskada där det förhoppningsvis kan komma ett besked efter den magnetröntgen som gjordes på torsdagen.

– Ja, så just nu vet jag inte så mycket, men det känns faktiskt lite bättre, säger Henric som fick nöja sig med ett pass på motionscykeln istället för isträning.

När det gäller Albin Kedbrant, som precis skrivit kontrakt för resten av säsongen, handlar det om en sårskada på ett utsatt ställe som innebär att rörelseförmågan är lite begränsad. I bästa fall kan han spela på söndag.

Värre är det för #26 Mathias Hellgren som träffades illa av en puck när han skulle täcka skott i matchen mot Hammarby. Mathias har haft svåra smärtor i området och det finns misstanke om att det kan röra sig om mer än en mjukdelsskada och i så fall kan han bli borta länge. Vi får hoppas att det inte är så illa och att han kan spela igen så fort smärtorna försvinner. Mathias Hellgren är med sina åtta mål tillsammans med #20 Henrik Marklund, HHCs bästa målskyttar så här långt.

Hellgren har sannerligen varit otursförföljd i HHC-tröjan. Det började med ett otäckt skridskojack ovanför ena örat, fortsatte med två utslagna framtänder i nästa match och nu med ett skott som träffade riktigt illa på ett oskyddat ställe.

– Nu får det väl vara nog. Jag har varit mer skadad på en kort tid än jag varit sammanlagt under hela min aktiva tid, konstaterar den Alfta-fostrade centern som redan har satt ett positivt avtryck i HHC-tröjan.

Skribent: Lars Gösta Larsson