“Största samarbetsavtalet hittills”

Hudik Hockey och Iggesund Paperboard har idag kommit överens om ett nytt samarbetsavtal som innebär att Iggesund Paperboard är ny huvudpartner till HHC.

– Som den största privata arbetsgivaren i Hudiksvall känner vi ett stort samhällsansvar. Med lokal sponsring vill vi medverka till ett aktivt och attraktivt samhälle genom att stödja föreningslivet i regionen – med ett fokus på barn, ungdomar och mångfald. Vi ser mycket positivt på HHC:s samhällsengagemang genom initiativet Tillsammans För Hudik, säger Johan Nellbeck, Senior Vice President Iggesund Holmen & VD Iggesund Paperboard.

Iggesund Paperboard hade 2018 en nettoomsättning på 5,8 miljarder kronor och har 800 anställda vid bruket i Iggesund. För varje jobb hos Iggesund skapas ytterligare fyra jobb i regionen. Övriga huvudpartners till HHC är Monitor ERP-System, Hälsinglands Sparbank, Bauer, HSP Gripen, Intersport samt Maxi ICA Stormarknad Hudiksvall.

– Avtalet med Iggesund Paperboard är det största samarbetsavtalet hittills. Och det är mycket inspirerande att en av kommunens absolut viktigaste aktörer, och största privata arbetsgivare, fördjupar engagemanget avsevärt med HHC, säger Fredrik Jönsson, marknadsansvarig Hudik Hockey.

Iggesund Paperboard är en del av Holmenkoncernen sedan 1988 och är världsledande inom tillverkning av kartonger för exklusiva förpackningar och grafiska ändamål. Förutom bruket i Iggesund äger de även ett bruk i Workington, Storbritannien samt Ströms Bruk i Sverige. Bruket i Iggesund har anor sedan 1685.

Bildtext: Fredrik Jönsson, marknadsansvarig Hudik Hockey, överlämnar en
signerad inramad matchtröja till Johan Nellbeck, Senior Vice President
Iggesund Holmen & VD Iggesund Paperboard. Fotograf: Therese Rahm.