HHC i lördagsmatch mot heta Visby

Efter en lång period som serieledare i östra HockeyEttan är HHC i en helt ny situation när Visby/Roma kommer på besök till Glysishallen på lördag eftermiddag.

Nu är det Visby som är det jagade bytet och som oavsett hur det går i fredagsmötet mellan Strömsbro och Väsby – efter att detta skrevs – ligger före HHC i tabellen.

Det är helt tydligt att Hans Särkijärvis lag är riktigt på gång och om man rent statistiskt ser på den senaste tidens resultat så får HHC för första gången den här säsongen slå ur underläge. Visby har en imponerande resultatrad bakom sig, medan HHC inte bara haft motvind när det gäller skadorna utan också haft ett uppenbart problem med effektiviteten. Två saker som säkert kan gå hand i hand.

Alla lag i HockeyEttan är naturligtvis känsliga för skador. Få klubbar – om ens någon – har råd att hålla sig med så breda spelartrupper att det inte märks om fem spelare är frånvarande. Så har det varit i de senaste matcherna för HHC, som dessutom tvingats till nödlösningar när två av fyra centrar varit på skadelistan. Det är självklart att det måste ge avtryck i spelet.

Efter storförlusten mot Väsby kom HHC tillbaka riktigt starkt mot Huddinge, där marginalen mellan seger och förlust var grymt liten och där avgörandet kändes både snöpligt och oturligt. Men Huddinge tog vara på sina chanser och i försvarsspelet oftast höll HHC på utsidan. Med statistik kan man bevisa mycket – eller ingenting.

Men när det gäller målskyttet och poängutdelningen har Visby en stark period bakom sig. Efter hemmaförlusten mot HHC den 27 september har Visby spelat 10 matcher och bara förlorat en gång – efter straffar mot Hanviken.

När det gäller målskyttet så har Visby i dessa matcher gjort 41 mål, alltså 4,1 mål per match i genomsnitt. HHC har på sina åtta senaste matcher ett målsnitt på 2,1 och på sina fyra senaste i genomsnitt bara 1.25 mål per match. Alla vet naturligtvis att det måste bli bättre, men det finns inga trollspön att vifta med. Det handlar i första hand om att bli lite hetare framför motståndarmålet och att vara noggranna med grunderna. Kapacitet finns och under matchen mot Huddinge såg vi en hel del som trots förlusten såg riktigt bra ut. Fortsätt på den vägen!

Skribent: Lars-Gösta Larsson