HHC åter till serieledningen

Hudik Hockey tog sig via 2-1 (1-0, 0-1, 1-0) mot Visby inte bara snabbt tillbaka till serieledning utan spelade också – åtminstone under stora delar av matchen – som serieledare.

Bildtext: #18 Erik Flood sätter 1-0 på straff. Fotograf: FlyWood Studio.

Det var verkligen ett heltänt och revanschsuget HHC som gick till spel med ett lag där man nu åter kunde spela med fyra centrar när både #19 Albin Kedbrant och #26 Mathias Hellgren var tillbaka – och det gav också resultat. Inte bara för spelet och kontinuiteten i femmorna utan också därför att Albin Kedbrant stänkte in segermålet upp under ribban i mitten av den tredje perioden.

– Det satt verkligen skönt. Vi hade initiativet under hela matchen och då är det skönt att man också får dra det längsta strået, tyckte Brynäs-förvärvet, som i den här matchen visade att han blir en stor tillgång för HHC.

– Vi stod upp bra mot Visbys fysiska spel, men det är klart att vi måste göra flera mål på våra chanser, menade en nöjd Kedbrant efter matchen.

HHC kom med sin fart och passningssäkerhet fram till många riktigt heta lägen och borde absolut ha avgjort tidigare. Nu blev det istället ett nervkittlande slut när en dubbelutvisning gav Visby förmånen att spela fem mot fyra utan målvakt i nästan två minuter fram till slutsignalen.

Det var framförallt i den första perioden och under första halvan av andra perioden som HHC visade upp ett spel som anstår en serieledare i HockeyEttan.

Hemmalaget fick också en drömstart med en straff redan efter 4.22 när #33 Emil Lindblom drogs ner i friläge. Straffen tog #18 Erik Flood hand om på bästa sätt med en lång dragning och ett snabbt skott.

HHC trummade på med Flood som dirigent bakom mycket och tog sig under första perioden fram till 15 skott på mål.

Även i den andra perioden var det hemmalaget som bestämde det mesta även om det började med några jobbiga minuter där HHC åkte på två utvisningar i inledningen som gav Visby möjligheten att spela 5 mot 3 i nästan en minut. Ett riktigt starkt och uppoffrande box play gav inte Visby många skottchanser och det som gick fram tog #25 Andreas Bosson hand om i målet.

HHC fortsatte att bestämma i spelet i den andra perioden, men Visby åt sig in mer och mer i matchen med sitt fysiska spel som ofta låg lite på gränsen och fick också betalt för det i en lång press där HHC fick ett alldeles för långt byte. Till slut studsade det rätt för Visby i ett par kamper och Alex Lindh kunde trycka in kvitteringen efter 9.05.

Målet gav lite mer luft åt Visby, men det var ändå HHC som skapade de farligaste lägena och som snabbt och effektivt stängde mittzonen istället för att jaga efter förlorade puckar i anfallszonen.

– Kan vi vinna pucken högt upp i banan utan risk så ska vi naturligtvis göra det, men vi ska inte ge oss in en och en och jaga. Man kan inte äventyra lagets säkerhet bara för att man är sugen på att själv få pucken.

– Det handlar om att göra rätt bedömningar och att hålla ihop laget, förklarade Magnus Nilsson.

I den tredje perioden blev det mer kamp än spel. Skottstatistiken 15-6 i tredje perioden (och sammanlagt 45-24) visar att det ändå var hemmalaget som skapade mest.

Det var också stor rättvisa som skipades när Albin Kedbrant prickade in sitt första mål för HHC efter 10.09 och sedan kunde HHC spela av matchen och tillsammans med 606 åskådare jubla över tre sköna poäng efter lite tyngre period, där skadorna varit ett besvärligt handikapp.

Skribent: Lars Gösta Larsson