Enkel match för Hudik Hockey

Tabelljumbon Segeltorp hade inte mycket att hämta när man tog emot topplaget Hudik Hockey på onsdagskvällen. Gästerna, som återtog serieledningen, kunde stuva in tre poäng i bussen efter besöket i södra Stockholm.

Vi vill ju att vårat grundspel ska fungera vare sig vi möter ett topplag eller bottenlag, och det tycker jag att det gjorde. Vi höll ihop laget bra och totalt sett gör vi en bra match, sa assisterande tränaren Magnus Nilsson efter segern med 5–0 (2–0, 2–0, 1–0).

Det är bara att titta på siffrorna från matchen så förstår man att HHC-målvakten #1 Magnus Åkerlund hade en lugn kväll mellan stolparna. Skottstatistiken visade 15–4, 18–6, 18–5 i HHC-favör, och segersiffrorna 5–0 kunde ha större.

Vi fick kanske lite mer ytor än normalt vilket innebar att vi skapade fler chanser, sa Nilsson.

Hudik Hockey tog hand om initiativet direkt, men det dröjde till 10.34 innan #23 Adam Byström Johansson kunde spräcka hemmamålvakten Victor Öjdals nolla. Innan första perioden var över hann #66 Joel Källström Englund även göra 2–0.

Källström Englund avslutade målskyttet i den första perioden, och han inledde också målgörande i den andra. Efter förarbete från #24 Axel Levander och #49 Hugo Enock kom 3–0 redan efter 1.34. Sedan fortsatte dominansen från Hudiks sida med flera numerära överlägen, och vid det tredje försöket kom så ett efterlängtat power play-mål, signerat Hugo Enock.

I slutperioden förbättrade HHC sin något svaga pp-statistik då #18 Erik Flood fastställde segersiffrorna till 5–0 på lagets sjätte numerära överläge.

Det är viktigt att vi börjar få ordning även på det spelet. Nu fick vi göra två mål och det är bra för självförtroendet, sa Nilsson.

Målvakten Magnus Åkerlund saknades i senaste hemmamatchen mot Visby/Roma, men nu var han tillbaka. Däremot saknas backarna #4Henric Nordin, #8 Axel Svensson och forwarden #95 Petter Kjellin fortfarande.

Det är väl ingen av dem så är riktigt nära comeback, men nu har vi ju fyra fungerande kedjor ändå, sa Nilsson.

Med fyra matcher kvar av grundserien toppar HHC tabellen, en poäng före Väsby och Visby/Roma. Segern innebar också att man i praktiken säkrat en plats i AllEttan då man är tolv poäng och 13 plusmål före tabellsexan Vallentuna. Men för att HHC ska missa AllEttan krävs det att alla resultat går de andra lagens väg, samtidigt som Hudik Hockey ska förlora de fyra matcher som är kvar.

Vi leder ju serien nu och målet att givetvis att vinna den. Även om vi inte tar med några poäng så är det alltid bra att komma så högt upp som möjligt, sa Nilsson.

På söndag kan Hudik Hockey ta det definitiva steget till AllEttan då Enköping kommer till Hudiksvall på besök.

Då gäller det att göra jobbet igen, att spela efter de grunder vi vill, då ska vi bara klara av det, sa Nilsson.

Skribent: Christer Stridh