”Självklart att spela för seger”

Med en näst intill kassaskåpssäker plats i AllEttan går HHC nu in i den sista delen av grundserien med de avslutande fyra matcherna innan ”jullovet”.

Fotograf: Roger M Persson

Närmast väntar hemmamatch på söndag mot Enköping, som inte längre är med kampen om en plats ovanför strecket och nu mest bara kan spela för ytterligare en bonuspoäng att ta med sig in i fortsättningsserien.

När det här skrivs på fredagen (innan mötet mellan Visby och Wings) är det HHC som toppar serien på 41 poäng mot 40 för Väsby och Visby.
Huddinge, som nu har fått ordning på spelet och målskyttet till den väntade nivån, har som seriefyra 33 poäng. Därmed har nu de fyra förhandstippade lagen radat upp sig där uppe i serietoppen. Om det sedan blir Wings eller Vallentuna som gör dem följe upp i AllEttan återstår att se.

För HHC, Väsby och Visby handlar det nu bara om en triangelkamp om seriesegern. Och vi kan garanterat räkna med att inget av lagen viker ner sig frivilligt. Eller som HHC-tränaren Per Ljusteräng säger:

– Vi ska naturligtvis gå för seger i varje match. Det finns inget annat. Varje spelare är ett eget företag som ska spela för att få laget att fungera. Det är bara att lägga undan allt snack om att vi skulle gå på halvfart eller spara några spelare.

– Och det handlar också om att vi vill ha en god känsla i laget när vi går in i AllEttan. Om det är någon som inte är beredd att göra sitt bästa, så har vi som tränare misslyckats med uppgiften, menar Magnus Nilsson.

HHC, som inför senaste matchen, hade fått tillbaka några av de skadade spelarna är nu nere på samma nivå igen – åtminstone att döma av fredagsträningen där nu också #10 Jonas Lindström (magsjuka) och #33 Emil Lindblom (svårbedömd axelskada) saknades.

Det här innebar att tränarduon Ljusteräng och Nilsson fick ge sig ner i juniorlaget för att lyfta upp spelare till träningen för att få ihop fulltaliga femmor.

Hur det blir på söndag återstår att se, men allt talar för att #49 Hugo Enock får fortsätta som back för att ersätta Henric Nordin.
Enock har gjort två starka matcher på backplatsen, där han spelat under största delen av sin karriär.

– Det verkar som om jag får fortsätta där på söndag. Jag har ingen aning om hur det blir i fortsättningen, men jag spelar där tränarna vill att jag ska spela och där det är bäst för laget, konstaterar Hugo, som fick en härlig start som forward i HHC med ett jättesnyggt solomål, men som inte känner att han fått ut det han vill som forward.

– Det är ju inte helt nytt för mig att spela forward, men det har varit lite jobbigt att hitta rätt, konstaterar han.

För HHC återstår nu matcherna mot Enköping hemma (1/12), Wings borta (4 /12), Strömsbro hemma (6/12) och Hanviken borta (11/12) innan det är dags att koka skinkan, grava laxen och köpa prinskorvarna.

Skribent: Lars Gösta Larsson