Stabil insats gav tredje segern

Hudik Hockey fortsätter på det inslagna vinnarspåret i ATG AllEttan Norra. Tredje raka trepoängaren kom på Trettondagsafton när gästande Piteå slogs tillbaka med 4–1 (1–0, 1–0, 2–1).

Fotograf: FlyWoodStudio

– Vi gör kanske inte vår bästa match spelmässigt, men vi var bra på det enkla och gör bra saker vid rätt tillfällen, och den här gången räckte det för att vinna, sa HHC-tränaren Per Ljusteräng.

Det var en rakt igenom stabil insats som bäddade för tredje raka segern för Hudik Hockey, detta mot ett Piteå som saknade en handfull spelare.

– Piteå hade inte kraft att utmana oss den här gången, sa Ljusteräng.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen från start och att det var HHC som ledde efter den första 20 minuterna var fullt logiskt. Målet kom efter 17.01 då #33 Emil Lindblom hittade #29 Jesper Wiberg framför Piteås mål och Wiberg styrde elegant in ledningsmålet.

– Vi var väl ändå inte helt nöjda med vår insats efter den första perioden, men jag tycker att vi höjer oss rejält i den andra, sa Ljusteräng.

Det blev ett hemmamål även i den perioden och det var samma målskytt som i den första, nämligen Jesper Wiberg.

Den här gången var det nog ett av de enklare målen han gjort då pucken ramlade ner framför ett helt öppet mål, detta efter en retur från Piteås målvakt John Westermark. 2–0 efter två spelade perioder var mer än rättvist.

Så långt in i matchen hade Piteå endast haft ett farligt läge, en kontring som avslutades med ett skott som träffade utsidan av #1 Magnus Åkerlunds högra stolpe.

Det var inte mycket som talade för gästerna inför slutperioden, men så fick de en gratischans att ta sig in i matchen när domaren Thomas McCarthy hittade en utvisning på #7 Algot Landin, en utvisning som han nog var ensam om i ishallen att se.

Hur som helst så kunde Piteå reducera till 1–2 då Jonathan Tordhall stötte in en retur från mål-Åkerlund, och gästerna fick lite extra energi efter målet.

Men när #23 Adam Byström Johansson tryckte in 3–1 på pass från #40 Markus Kinisjärvi slocknade energin hos gästerna, och Kinisjärvi själv skrev in sig i målprotokollet också när han på pass från #39 Anton Hammargård fastställde slutsiffrorna till 4–1 i tom kasse.

Tre matcher, nio poäng och 18–4 i målskillnad, har gett HHC den perfekta starten i AllEttan.

– Det är en tuff vecka med tre matcher på sex dagar, men nu har vi tagit poäng så att vi vet att vi kommer att vara med däruppe ett tag i alla fall, och känslan är att vi ska bli bättre och bättre för varje match, sa Ljusteräng.

Tillsammans med Östersund är HHC det enda laget med full pott. Om det beror på att just de två lagen har mött Teg och Piteå i serieinledningen är svårt att svara på.

– Vi fick en enorm boost av de snabba målen vi gjorde i andra perioden mot Teg i premiären, och det lever vi på. Men det finns inga lätta matcher, för inget lag som spelar i AllEttan är på något sätt dåligt, sa Ljusteräng.

Närmast (onsdag) på HHC-programet står hemmamatch mot Lindlöven, och sedan väntar en tuff bortamatch mot Borlänge (fredag).

– I nuläget vet jag inte så mycket om Lindlöven, men de tog ju poäng av Väsby nu. Det bästa med att möta lag från andra serier är att vi kan spela helt förutsättningslöst och fokusera på vårt egna spel, sa Ljusteräng.

Fortsätter HHC dessutom att göra de bra sakerna vid rätt tillfällen även på onsdag kan det mycket väl räcka till en fjärde seger…

Skribent: Christer Stridh