Tre matcher på sex dagar för HHC

Med tre raka segrar – och ett målskytte som lossnat rejält – är Hudik Hockey nu mitt inne i en av de fysiskt tyngsta perioderna i norra AllEttan.

Fotograf: Peter Scott

Det handlar om tre matcher på sex (!) dagar med början mot Piteå hemma (4-1). Det fortsätter nu med Lindlöven hemma på onsdag och sedan väntar Borlänge borta på fredag kväll. Och allt är ju lättare när segrarna kommer och laget är skadefritt. Åtminstone när det här skrivs, är det väl bäst att tillägga…

Att spela så här tätt är förstås slitsamt. Och det kan bli tunga ben på sina håll i slutet av veckan. Nu är det möjligt mest tack vare att det inte handlar om några långa resor och att två av matcherna spelas hemma.

Men i HHC finns det ett antal spelare som alltid har ”bortamatch” – om man ser till var de bor och att de har resor inte bara till matcherna utan också till varje träning.

– Ja, men man tänker inte på det så mycket. Jag tycker det går bra att åka de här milen, konstaterar #40 Markus Kinisjärvi (bilden), som är en av en handfull spelare som bor i Sundsvalls-området. Dessutom är det ytterligare två som pendlar från Gävle.

Markus Kinisjärvi har haft en bra start i AllEttan med 7 poäng (3+4) så här långt.

– Jag tycker att vi har fått upp farten bra i vår kedja (med #20 Henrik Marklund och #23 Adam Byström Johansson som ytterforwards), men vi har fyra formationer som producerar och det är viktigt, menar Kinisjärvi.

– Det är klart att det blir jobbigt med ett så här tätt spelprogram, men det har vi tränat och förberett oss för, så det känns inte som något bekymmer. Men det är viktigt att man är noga med rehab och ser till så att man får bra återhämtning, understryker HHC-centern.

Markus Kinisjärvi vet själv inte så mycket om onsdagens motståndare i Glysishallen. Desto mer vet #29 Jesper Wiberg, som spelade med Lindlöven förra säsongen.

– Jag känner väl halva laget åtminstone, säger HHC:s främste målskytt med fem mål så här långt i AllEttan.

Jesper Wiberg gjorde 9 poäng (3+6) i grundseren för Lindlöven förra säsongen. Sedan lossnade målskyttet när det blev spel i vårserien eftersom Lindlöven missade AllEttan och här blev det 9+2 för Wiberg.

Lindlövens främsta anfallsvapen just nu heter Alexander Kovalonok, som spelar med nr 29 på ryggen. På tre matcher har han gjort 8 poäng (3+5) och det är knappast någon tillfällighet. I västra grundserien gjorde han 14+14 så där har Lindlöven en riktig matchvinnare.

Lindlöven kommer till Glysis på onsdag med 4 poäng efter tre matcher. 1-3 och 5-4 mot Vallentuna och strafförlust mot Väsby efter 4-4 vid full tid.

Skribent: Lars Gösta Larsson