Ineffektivt Hudiksvall föll på straffar

Att det är svårt att bygga långa segersviter i ishockey fick vi en ny påminnelse om när Hudik Hockey efter tre raka segrar tog emot Lindlöven i Allettans fjärde spelomgång.

Fotograf: Roger M Persson

Det hjälpte inte hemmalaget att skottstatistiken under matchens ordinarie tid var 44-23 och sedan också 11-2 (!) i en mållös förlängning – det var ändå Lindlöven som till slut fick sista ordet när HHC symptomatiskt nog också missade fyra raka straffar och Lindlöven gjorde mål på två av sina.

Lindlöven kapade åt sig extrapoängen med siffrorna 4-5 (1-2, 2-1, 1-1, 0-0, 0-1) och behöver naturligtvis inte be om ursäkt för det, men det var verkligen inte ett spel som anstår en serieledare som HHC bjöd på den här gången.

HHC hade det mesta av spelet och chanserna, något som skottstatistiken tydligt bekräftar, men återföll nu till den ineffektivitet som vi då och då också såg i slutskedet av grundserien.

– Vi ska naturligtvis avgöra det här. Vi var det bästa laget, men när vi inte sätter lägena så kan det bli så här. Och när man inte gör mål på frilägen under matchen så är det typiskt att det blir samma sak i straffläggningen, tyckte #20 Henrik Marklund som tillsammans med #40 Markus Kinisjärvi och #23 Adam Byström-Johansson bildade matchens hetaste anfallsformation med två mål vardera för Kinisjärvi och Byström-Johansson och med tre assists för Marklund.

– Vi gör det bra och visar stark moral när vi går från 1-3 till 4-3, men sedan släpper vi in ett alldeles för enkelt mål när Lindlöven kvitterar. Det var mycket känslor idag och då är det kul att spela, men vi ska naturligtvis vinna den här matchen. Vi missade alldeles för många lägen. Nu gäller det bara att vara ödmjuk och försöka återhämta sig och ladda om för nästa match, menade Markus Kinisjärvi.

HHC fick en drömstart med 1-0 av Adam Byström-Johansson redan efter 14 sekunder när han styrde in skottet från #13 Simon Löf. Men Lindlöven svarade snabbt med 1-1 (3.41) av Jesper Broeng och fyllde på med 1-2 (13.44) i power play genom Erik Broman i en period där hemmalaget var långt ifrån det spel vi sett i de tre inledande AllEttan-matcherna. Det var många tappade puckar på fel ställen, passningar som inte satt på bladen och alldeles för dåligt tryck på mål.

När sedan Lindlöven också gjorde 1-3 precis efter ett nytt power play direkt i andra perioden var uppförsbacken ett faktum för HHC.

I ett eget numerärt överläge kunde HHC ändå gå fram till 2-3 av Adam Byström-Johansson och sedan också tryckte in 3-3 (39.16) av Markus Kinisjärvi i ett invecklat utvisningskaos som utmynnade med spel i både 5 mot 3 och 5 mot 4 för hemmalaget.

En liten del av Lindlövens sista utvisning hängde med in i den tredje perioden och det utnyttjade HHC till ett ledningsmål av Markus Kinisjärvi redan efter 25 sekunder.

Men Lindlöven vägrade ge upp matchen och fick med sig ett power play efter en slarvig puckhantering av HHC i egen zon som utmynnade i en puck out. Den chansen tog gästerna med 4-4 av Wilson Johansson och mer än så blev det inte under ordinarie tid.

En total HHC-dominans i övertidsspelet följdes av straffarna med mål för Lindlöven genom Jesper Broeng och Erik Broman och fyra raka missar av HHC.

Det kommer att krävas helt andra takter och en effektivitet på mycket högre nivå om det ska bli några poäng för HHC på fredag i Borlänge. Det kan vi nog slå fast efter Borlänges klara 4-1 mot Östersund den här kvällen.

Skribent: Lars Gösta Larsson