Skön seger efter stark vändning

Med en 2-0-ledning för Borlänge precis i öppningen av den andra perioden var det inte mycket som talade för HHC-poäng i lagets tredje match på sex dagar. Men någonstans där bestämde sig Hudik-spelarna för att ändå göra match av det och till slut stod de som mycket glada segrare efter att ha vänt till seger och bärgat tre nya poäng och fortsatt serieledning i AllEttan.

2-3 (1-0, 1-2, 0-1) stod det i matchprotokollet när matchen var över och bakom den segern låg en stark kollektiv bortainsats och två avslutande perioder som var något av det bästa vi sett från HHC den här säsongen.

Varje spelare – och inte minst #25 Andreas Bosson i målet – tog personlig revansch för insatsen mot Lindlöven och det var en helt rättvis seger där siffrorna borde ha varit ännu klarare, med tanke på att HHC också missade ett antal frilägen.

– Det här var en riktig moralstärkare för oss. Det var starkt att vi kunde komma tillbaka efter deras 2-0 och att vi kunde spela av matchen trots att vi fick avsluta med en utvisning och Borlänge fick chansen att spela 6 mot 4, tyckte Per Ljusteräng.

– Vi hade pratat om att vi skulle göra en bra bortamatch, men från början stod vi ändå bara och tittade på. När det blev 2-0 tror jag att alla våra spelare själva undrade vad de höll på med och då bestämde sig för att ta tag i matchen. Och sedan blev det ju riktigt bra. Det här kan vi verkligen ta med oss, menade HHC-tränaren.

– Det bästa med den här segern var att alla bidrog. Nu fick vi spela utan två backar som spelat hela säsongen och så fick Bosson fortsätta i målet eftersom Åkerlund har magsjuka och nu kände man igen honom igen. Vi måste ha två bra målvakter i en så här tät serie och nu visade Bosson sin kapacitet igen, konstaterade Per Ljusteräng.

Från mitten av andra perioden och fram till slutsignalen var det HHC som bestämde och som hela tiden skapade möjligheter. Borlänge matchade sin förstafemma hårt, med bland annat förra HHC-centern Patrik Elfsberg och hockeyettans kanske bästa forward Markus Persson, även han med ett förflutet i HHC i yngre dagar. Det märktes också att krafterna tröt mot slutet på grund av all speltid de fick och HHC fick allt lättare att försvara sig mot dem.

Borlänge tog ledningen efter 8.34 i den jämna första perioden med ett mål av just Markus Persson som smög upp bakom HHC-backarna och kunde trycka passningen från Jacob Thor, som sedan själv gjorde 2-0 i öppningen av andra perioden med assist från Elfsberg och Persson.

HHC:s viktiga reducering till 1-2 kom efter 25.38 efter ett fint nummer av #19 Albin Kedbrant som utnyttjade friläget och passningen från #4 Henric Nordin.

När sedan #29 Jesper Wiberg tryckte in en retur till 2-2 (37.37) efter skott från #26 Mathias Hellgren hade HHC skaffat sig ett moraliskt övertag inför den tredje perioden. Segermålet kom efter 50.32 och återigen vann HHC kampen om en retur framför Borlänge-målet där Mathias Hellgren kunde göra 2-3.

I slutet av matchen satsade Borlänge desperat framåt, men det utmynnade bara i ytterligare två frilägen för HHC som där kunde ha avgjort matchen. Nu blev det ändå lite hett de sista minuterna när HHC fick avsluta med en utvisning efter 58.15 och Borlänge fick chansen att spela utan målvakt.

BILDEN: Andreas Bosson blev något av HHC-supportrarnas hjälte. Här intervjuas han av Håkan Larsson i supporterbussen efter matchen.

Skribent: Lars Gösta Larsson