Hudiksvall plockar in talangfull back från Karlskrona

Hudik Hockey och Karlskrona har kommit överens om ett lån för backen #37 Christian Lindberg resten av säsongen. På seniornivå har Christian representerat Oskarshamn i SHL/HockeyAllsvenskan samt Karlskrona i HockeyAllsvenskan.

Foto: Peter Holm Frilansfotograferna

– Fönstret för övergångar stänger kommande helg. Vi har under en tid sökt en ny back för att ha en komplett spelartrupp och vara förberedda för kommande Playoff. Eftersom Algot Landin fortfarande är gipsad och hans status i nuläget okänt vill vi ha en back som har spelat på en hög nivå. Trots sin ungdom är Christian mycket meriterande. Han är en stor back med väl utvecklat spelsinne, säger Pär Langer, sportchef HHC.

Christian har dessutom 4 landskamper för Sverige U19 säsongen 2018-2019. Backen är tillgänglig för spel till onsdagens toppmöte på Glysis mot Väsby.

– Det skall bli jättekul att komma in i hetluften direkt. För att utvecklas måste jag spela matcher och det hoppas jag att jag får göra i ett topplag i HockeyEttan som Hudik Hockey. Mitt spel har sedan juniortiden ändras där jag som senior är mer defensiv där jag har utvecklat mitt spelsinne och första passet, säger Christian Lindberg, ny back i HHC.

#37 Christian Lindberg (B)

Född: 2000-08-31

Vikt: 88 kg.

Längd: 194 cm.

Moderklubb: Värmdö HC.

Övriga klubbar: Oskarshamn J18, J20, A-lag, Sverige U19, Karlskrona J20 & A-lag.

För mer information klicka HÄR (källa: EliteProspect.com)