Seger och nolla mot Almtuna

Hudik Hockey tog en stark seger i träningsmatchen mot Almtuna där slutresultatet skrevs till 0-3 (0-1, 0-2, 0-0).

Hemmalaget öppnade starkt och hade ett rejält grepp om spelet de första tio minuterna. Men tre raka Almtuna-utvisningar och däribland ett spel i 5 mot 3 gjorde att HHC kom in i matchen mer.

Ett okej spel i powerplay men relativt få chanser. Närmast var #3 Andreas Zetterman med ett stolpskott innan periodens enda mål skulle komma.

I powerplay var det #29 Jesper Wiberg som drog iväg ett distinkt skott högt upp som innebar 0-1 med bara 12 sekunder kvar. #54 Hannes Lindström och #7 Algot Landin noterades för assist.

I den andra perioden fick HHC inleda med ett powerplay efter drygt en minuts spel. Då passade #54 Hannes Lindström på att göra sitt första HHC-mål med ett bra skott strax innanför blålinjen. #9 Marcus Sirén passade fram.

Därefter drog Hudik på sig två raka utvisningar och Almtuna skapade bra tryck i powerplay. Men en storspelande #25 Andreas Bosson stod för flertalet fina räddningar.

Efter att ha klarat av två boxplay lyfte Hudik sig igen och stod upp bra spelmässigt.

Strax innan periodens slut kom också 0-3 när en hög puck ramlade ner framför mål som #23 Adam Byström Johansson fick träff på. #38 Anton Björkman och #57 Sebastian Björnstad fick assisten.

I den tredje perioden fick HHC tre raka utvisningar och Almtuna bet sig fast i offensiv zon med ett par farligheter. Men Bosson tillsammans med ett starkt boxplay höll emot.

– Jag tycker det är en bra laginsats rakt igenom där vi gör det vi ska och det som vi tränat på. Spelet satt bättre idag än mot Mora, summerade kaptenen #23 Adam Byström Johansson.

I laget saknades Filip Lander och Mathias Hellgren men på pluskontot fanns Gustav Ring och Felix Dahlström från J20.

HHC visade en hög arbetsmoral, bra fart och att det skiljde en division mellan lagen syntes inte. #25 Andreas Bosson spikade dessutom igen och räddade 30 skott med några riktigt kvalificerade räddningar. Nog sover tränarduon rätt skönt inatt, trots att detta bara var en träningsmatch…