Utvisningarna blev för många….

Hudik Hockeys tredje träningsmatch, borta mot Strömsbro, blev en tydlig påminnelse om hur viktigt det är att hålla sig borta från utvisningsbåset. Åtminstone mot ett lag som har laddat med så starka nyförvärv som Gävle-laget har gjort. 3-2 (0-0, 2-0, 1-2) slutade matchen där Strömsbro gjorde samtliga sina mål i powerplay. I tredje perioden utnyttjade Strömsbro även ett numerärt överläge fram till 3-1 innan HHC trampade igång på allvar.

Den uppryckningen och tydliga tempohöjningen bar nästan ända fram till en kvittering, men det som såg ut som 3-3 kom tiondelar av en sekund för sent när slutsignalen ljöd.

Strömsbro har inför den här säsongen fått in en rad spelare med meriter från högre serier, däribland lettiske landslagsmannen Georgs Golovkovs och Adam Deutsch med meriter från både SHL och KHL. Båda blev också målskyttar i den här matchen.

I de två första perioderna var HHC:arna inte riktigt påslagna och det fick till följd att besöken i utvisningsbåset blev lite för många. Sex utvisningar, varav en på 5 minuter med matchstraff, blev lite för tungt att stå emot.

HHC kom till spel utan #42 Hugo Enock, som var sjuk, och tappade sedan också #57 Sebastian Björnstad som kom in olyckligt i en närkamp och fick 5+20 för checking from behind.

Den första perioden var jämn och det fanns ett par riktigt heta chanser åt båda hållen, men inget av lagen hittade rätt med avslutningarna.

I den andra inledde Strömsbro målskyttet med ett power play-mål av Adam Deutsch. HHC stod sedan upp starkt och klarade sig igenom 5-minutersutvisningen, men när det direkt därefter kom ett nytt tvåminutersstraff kunde Strömsbro också göra 2-0.

Tredje perioden var HHC:s bästa och sedan #39 Anton Hammargård gjort 2-1 såg det ut som om matchen var på väg att vända. Men en ny utvisning för HHC utnyttjades av Golovkovs och så stod det istället 3-1 istället för en förväntad kvittering.

Resten av matchen spelades mestadels i Strömsbros zon och när HHC satte fart på skridskor och puck fick istället ett tröttkört Strömsbro dra på sig utvisningar. 3-2 kom också i numerärt överläge av #7 Algot Landin och sedan pressade HHC fram tre raka hemmautvisningar i slutskedet och när kvitteringspucken kom var det några tiondelar för sent.

I HHC debuterade senaste nyförvärvet #55 Andreas Söderberg och det var en debut som lovar mycket. Skottvillig och stark i närkamperna kommer Andreas att bli en tillgång.

– Det var lite soppatorsk och tunga ben hos oss idag, men det syntes i tredje perioden när vi började sätta fart och släppa pucken att vi ändå är rätt tunga, tyckte Per Ljusteräng, som menade att det också rörde sig om en attitydfråga.

– Det är möjligt att vi hade lite för hög svansföring efter de första träningsmatcherna och det duger inte mot ett så bra lag som Strömsbro. De gjorde mål när de skulle, så vi ska inte ta något ifrån dom. Men vi fick en påminnelse om vad som krävs, konstaterade HHC-tränaren.

Skribent: Lars Gösta Larsson