Hudik Hockey nollat av Sollentuna

Inför seriestarten fick Hudik Hockey flest röster i tipsen som seriesegrare, men efter tre spelade matcher i ATG Hockeyettan östra kan man lugnt konstatera att laget är mil från att bära upp det favoritskapet.

På fredagskvällen blev laget nollat av tabelljumbon Sollentuna som vann med matchens enda mål – 1–0 (0–0, 1–0, 0–0).

– Det är jobbigt, vi har det tufft just nu och självklart är vi jättebesvikna, sa tränaren Per Ljusteräng.

– Alla vill ju så mycket mer och självklart hade vi också räknat med det.

Även om tränare Ljusteräng själv tonade ner de högt ställda tipsen på förhand så hade han nog inte räknat med en sådan här svag start på serien. Faktum är att av de hittills nio spelade perioderna har HHC bara vunnit en – och då har motståndet varit lag som väldigt få räknar med att de ska vara med i kampen om AllEttan-platserna – Hanviken, Segeltorp och Sollentuna.

– Vi kanske spelade över vår förmåga när vi slog Almtuna i första träningsmatchen och visst kan det väl vara så att det finns en del som just nu inte klarar av att bära favoritskapet, sa Ljusteräng.

Mot Sollentuna fick HHC ett numerärt överläge redan efter 13 sekunder, men de två minuterna i power play blev lite av ett signum för gästernas spel denna afton. Två minuter i power play gav – NOLL – skott på mål.

Nu ska man veta att HHC under förra säsongen också hade ett bedrövligt PP-spel i grundserien för att sedan snäppa upp det i AllEttan. Men lyckas man inte få fart på det egna spelet snart så kommer man att få jobba stenhårt för att överhuvudtaget ta sig till den högre serien.

Just nu saknas speeden i skridskoåkning, pucktempo i passningsspelet och lägger man sedan till en massa slarv i uppspelningsfasen så förstår man att HHC ligger under strecket till AllEttan just nu.

– Vi skulle spela lite tightare sa vi, och det gjorde vi, men det innebar också att vi blev för passiva och alldeles för uddlösa i början, sa Ljusteräng.

Nu ska det sägas att Sollentuna inte var ett dugg bättre och hemmalaget skapade inte speciellt mycket heller, trots att man fick spela 1.21 i fem mot tre.

Men när Sollentuna fick ett nytt numerärt överläge 13.50 in i andra perioden så lyckades man spräcka nollan. Precis när #24 Axel Levander hade rest sig upp i utvisningsbåset så drog Daniel Nordström iväg ett handledsskott från blålinjen och pucken letade sig in bakom en skymd #25 Andreas Bosson i HHC-målet. Tiden för målet skrevs till 15.49 – bara sekunden innan Levander skulle in på isen.

I slutet av perioden kom HHC:s bästa chans i matchen när #37 Christian Lindberg prickade ribban bakom Jakob Bälter i hemmamålet.

Nu väntade nog de flesta att det skulle komma en anstormning i sista perioden, och visst hade gästerna ett tryck mot Bälter, men inte ens två nya numerära överlägen hjälpte. Den här gången fick HHC-spelarna lämna isen utan mål…och då givetvis också utan poäng…

– Vi vet att vi har potential. Nu gäller det att vi jobbar tillsammans för att ta oss ut ur det här, sa Ljusteräng.

Såren måste slickas snabbt, för redan på söndag är det match igen. Då tar HHC emot Hammarby hemma på Glysis, ett Hammarby som på fredagskvällen noterade sin tredje raka förlust – 3–6 mot Nyköping. Tillsammans med Wings (3–2 borta mot Visby/Roma) är Nyköping i tabelltoppen med sina tre segrar.

– Vi är lediga på lördagen, och sedan är det bara att ladda om för en ny match, sa Ljusteräng.

Skribent: Christer Stridh