Målkalas av Hudik Hockey

– Det här var skönt. Det var kul att det blev många mål och jag tror att det var bra för killar att se att det fungerar om vi jobbar tillsammans, sa tränaren Per Ljusteräng.

Fotograf: Roger M Persson.

Han sa det efter att Hudik Hockey tagit snabb revansch efter den nesliga förlusten mot Sollentuna i fredags och bjudit på ett målkalas när Hammarby besegrades med 10–2 (1–0, 3–1, 6–1).

– Det var en bra match rakt igenom där vi inte ger Hammarby många chanser i anfallszon. Vi var mer samlade och hade mer energi, och målet var att vi skulle hålla i hela matchen, sa Ljusteräng.

Det var också en match där Hudik-spelarna ville visa att man kan så mycket bättre än det man visade upp i fredags mot Sollentuna. Nu var det bättre fart i skridskoåkningen, passningsspelet fungerade bättre, och det blev också ett par mål i power play.

Ledningsmålet kom i den spelformen. #55 Andreas Söderberg sköt från blå linjen, Oscar Walldén i Hammarbymålet släppte till en retur och då var #93 Emil Lindblom framme och på andra försökte lyfte han in en backhand till 1–0 för HHC.

Hemmalaget vann skotten med 12–4, men Lindbloms mål blev periodens enda.

– Vi måste bedöma spelet ur ett perspektiv var vi befinner oss. Meningen är ju att vi ska bli bättre och bättre, sa Ljusteräng.
Det var exakt vad HHC blev i den här matchen, bättre och bättre, period för period.

I andra perioden fick också hemmalaget utdelning på sitt spelövertag. Först fick lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson se sitt skott smita igenom Oscar Walldén på något vis fram till 2–0 och strax därefter drog #20 Henrik Marklund iväg en puck som också letade sig förbi Walldén i gästernas mål.

När sedan #42 Hugo Enock klappade in 4–0 var det HHC:s andra mål i numerärt överläge.

Visserligen reducerade Hammarby till 1–4 innan perioden var över då Joonas Routsaari elegant lurade bort #53 Oliver Tornerefelt på det straffslag som gästerna blev tilldömda, men HHC hade kopplat ett grepp som man inte tänkte släppa.

Om Hammarby hade några som helst poängfunderingar efter två perioder så försvann de snabbt i början av den tredje akten.

Då gick HHC från 4–1 till 8–1 inom loppet av 5.12, detta efter mål i tur och ordning av Emil Lindblom, Henrik Marklund, #29 Jesper Wiberg och #12 Christoffer Jansson.

Det var dock inte slut på målfesten. #37 Christian Lindberg dundrade in 9–1 och sedan Tim Henriksson reducerat för Hammarby såg #22 Linus Hedman till att HHC nådde upp till tvåsiffrigt när han på tennis klappade in slutresultatet till 10–2.

Mer positivt för HHC var att #58 Filip Lander var tillbaka i spel efter sin långa skadefrånvaro. Negativt däremot var att #38 Anton Björkman tvingades lämna matchen redan efter ett par minuter.

– Anton fick en klubba i ena ögat. Vi vet inte hur allvarlig den skadan är, sa Ljusteräng.

– När det gäller Lander så har han en bra bit kvar, men det var en perfekt match för honom att göra comeback i.

Trots den stora segern ligger HHC, med sina sju inspelade poäng, kvar under strecket till AllEttan. Framför sig har man fem lag som alla har nio poäng.

– En sådan här match skapar givetvis energi inför fortsättningen. Vi har fortfarande en bra bit kvar, men det var definitivt ett steg i rätt riktning, sa Ljusteräng.

Den närmaste fortsättningen för HHC del handlar om bortamatch mot Visby/Roma på torsdag.

– Även om vi har förlorat ett par matcher så blir ändå den matchen en första riktig test för vår del, avslutade Ljusteräng.

Skribent: Christer Stridh