Några rader från coach Ljusteräng

Hej igen och välkomna till en ny och spännande säsong med Hudik Hockey. Efter det abrupta slutet på förra säsongen har vi nu startat tävlingssäsongen igen. Vår säsong på is startade i mitten av augusti och vi hade genomfört runt 30 ispass + 5 matcher när vi äntrade isen mot Hanviken.

Fotograf: FlyWoodStudio

Serien rivstartar med 10 matcher under oktober vilket blir tufft och utmanande men ändå härligt att vi under rådande omständigheter äntligen kan komma igång och spela ishockey i tävlingssammanhang igen. Vi har förberett oss bra tycker jag, resultaten till trots. Vi har jobbat hårt både på isen och i gymmet under försäsongen. Mängdträningen är lagd och nu ska vi finslipa och förfina löpande under säsongen.

Väldigt kul att se och ta del av killarnas härliga engagemang och entusiasm till sin idrott, det smittar och inspirerar även alla runt laget. Träningsmatcherna avlöpte utan problem och vi fick en del svar och en del nya funderingar, precis som det ska vara.

I stort sett vi är nöjda med hur det sett ut men resultatmässigt borde det varit någon seger till men det var inte varit det primära. Viktigaste var att se att vi tävlade, att vi klarade av att spela enligt riktlinjer samt att lagsamarbetet och vårt gemensamma uppträdande var rätt på banan.

Säsongen kommer som ni alla förstår vara lite speciell så länge Covid-19 fortsätter härja över hela världen. Spel och träning i mer eller mindre tomma hallar är en annorlunda och tråkig upplevelse. Ledsamt naturligtvis men förståeligt till en viss del då hälsan måste komma i första hand.

Det verkade ett kort ögonblick som om de styrande var på väg att utforma någon form av logisk strategi för idrotten och kulturen men av det blev det inget. Mycket ologiskt och inkonsekvent mot hur det fungerar i övriga samhället med större folksamlingar. 500 åskådare hade varit ett ok första steg med utvärdering löpande och med det hade alla mindre föreningar givits en bättre chans att klara av de löpande kostnaderna. Vi får hoppas att de styrande tar sitt förnuft till fånga litar på att idrotten och kulturen klarar av att sköta och efterleva de säkerhetsföreskrifter som finns gällande Covid-19.

Nu lämnar vi tråkigheterna runt viruset och fortsätter med ishockey istället. Vi har inlett seriespelet lite trevande både spelmässigt och resultatmässigt. En tuff första vecka med fyra matcher på åtta dagar är avklarad och två vinster och två förluster blev vår skörd. Inte vad vi hade hoppats på men tyvärr så kan vi inte säga att vi varit värda mer framgång heller. Temposvagt, omständligt och ganska dåligt samspel betalar inte mer.

Tycker dock att vår senaste match mot Bajen lovade lite mer där vi visade lite av det vi eftersöker i fråga om fart, passningsspel och lagspel. En match är ingen match så vi hoppas på mer framöver. Men som jag tidigare flaggat för i olika sammanhang, ni måste ha tålamod, det kommer att ta lite tid att få ihop alla bitar och hitta stabilitet i spelet. Vi jobbar hårt på det varje dag med stor målmedvetet så resultat kommer.

Årets trupp, den ser ung ut, hungrig och väldigt spännande ut. Efter några tapp och en del avsked har vi fyllt på med 9 st spelare fördelat på 4 backar, 3 centrar och två forwards. En tydlig föryngring av årets lag syns, vilket inte var någon speciell målsättning utan blev ett faktum när de spelartyper vi ville ha in tillhörde det yngre gardet. Vi är det 8:e yngsta laget i Östra serien med en medelålder på 22,3 år vilket jag inte tror har varit fallet någon gång tidigare i Hudiks historia.

Ledarstaben runt laget är dock den samma och uppväger rent åldersmässigt balansen väl i omklädningsrummet, mer än väl kanske… Även om vi må vara lite yngre åldersmässigt så är vi rent erfarenhetsmässigt på isen ganska rutinerade. Flertalet av de nya kommer från allsvenskt spel och kvalseriespel i bagaget med både kunnande och ledaregenskaper som vi behöver.

Antal nya är kanske i överkant vad vi önskade men då tappen till HockeyAllsvenskan är sprunget ur våra framgångar de senaste säsongerna är det bara att acceptera. Vi får se det som en fjäder i hatten för vår verksamhet och en naturlig del av de då vi inte lyckades/fick avancera själva förra säsongen. Stort grattis och välförtjänta platser på nästa nivå för Flood i Kristianstad och Löf i Almtuna. Stort lycka till i vinter till er båda.

Sex matcher kvar i oktober, Visby på bortaplan härnäst och vi snickrar vidare på detaljer i veckan. Serien är tuffare och jämnare i år och ska vi kvalificera oss för AllEttan så måste vi börja plocka poäng mer kontinuerligt och fortsätta med andra raka på ”öjn” vore väl bra?

Musik är en stor passion i livet för mig och Ernst Rolfs gamla slagdänga ”Bättre och bättre dag för dag” känns väldigt passande för Hudik Hockey anno 20/21. Hur mycket bättre får vi svar på om 6 månader.

Musik och hockeyhälsningar

Per Ljusteräng och farbröderna runt spelarna