HHC mållöst för andra gången

En bortamatch mot Visby är en utmaning för vilket lag som helst i ATG HockeyEttan. Och efter en något skakig inledning på bortaplan, med bara en poäng från matcherna mot Hanviken och Sollentuna – ¬ och bara två mål framåt – så var väl inte oddsen direkt på Hudik Hockeys sida vid torsdagens möte i Visby ishall.

Nu blev det också Visby som gjorde matchens enda (!) mål och för andra bortamatchen i rad fick HHC-spelarna lämna isen utan att göra mål i en match med slutsiffrorna 1-0 (0-0, 1-0, 0-0).

Till saken hör att HHC sköt 32 skott på mål utan att få pucken förbi en storspelande Anton Malmborg. Det fanns chanser, flera av hög karat, men någonstans där finns väl problemet som gör att HHC nu börjar hamna lite väl långt efter topplagen i tabellen.

Det blir lite för många skott mitt i magen på målvakterna och bara två mål framåt på tre bortamatcher duger helt enkelt inte om man har tänkt sig vara med i toppstriden.

Om man däremot ser till spelet och den koncentration som HHC kom ut med i den första perioden, så bör det ändå finnas goda chanser att vända den här lite trista situationen till något mycket bättre. Då var det stundtals samlade anfall med fart och snabba puckförflyttningar och HHC borde absolut ha haft en tydlig ledning efter de första 20 minuterna.

I den andra perioden tog HHC över helt under en lång stund och Visby fick mest ägna sig åt att dumpa mot kortsargen. När HHC också många gånger vann puckar högt upp i banan skapades det också chanser. Visby hade också en del lägen och när förre HHC:aren Albin Kedbrant stack på djupet och serverade smörpassningen till Martin Lindberg när HHC missade i markeringen var hemmalaget i ledningen efter 17.40.

Målet blev lite av en kalldusch för HHC som så långt hade legat klart närmast att göra mål, både i första och andra perioden.

När HHC sedan i den tredje perioden skulle börja jaga kunde Visby istället skickligt styra undan spelet och fånga upp HHC:s försök redan tidigt i situationerna när passningarna blev chansartade och inte hittade rätt. Och i ett läge där HHC inte heller fick domsluten med sig så spred sig osäkerheten och tveksamheten.

– Vi måste bli mer desperata framför deras mål när chanserna kommer. Det är nu vi ska bestämma oss för vilket lag vi vill vara.

Jag tycker att vi har både skicklighet och talang för att bli ett topplag, men då gäller det att vi gör det mycket bättre framför motståndarmålet, tyckte en besviken Per Ljusteräng, som ändå såg saker som man kan ta med sig.

– På det stora hela tycker jag ändå att vi gör en rätt bra match, speciellt i den första halvan, men det är i anfallszonen vi måste bli mycket hetare, menade han.

– Vi vill ju vinna varje match, men då måste vi också visa det. Nu får vi slicka såren till på söndag och göra det bättre då, tyckte HHC-tränaren.

Då handlar det om hemmamatch mot Nyköping – ett av de fyra lag som just nu ligger fem poäng före HHC i tabellen…

Skribent: Lars Gösta Larsson