Hudik i målfest med ny energi

I ett försök att skapa ny energi hos ett stukat lag valde Hudik Hockeys styrelse att prova ett tränarbyte. Sportchefen och förre tränaren Lars ”Lillis” Lövblom fick åter ta plats i båset inför bortamatchen mot Segeltorp. Om det var den åtgärden som låg bakom målfesten i Segeltorpshallen med 1-11 efter periodsiffrorna 0-4, 0-3, 1-4) behöver vi inte spekulera i för det var på alla plan och i alla moment klasskillnad mellan lagen den här kvällen.

HHC-spelarna satte fart på både ben och puck och sedan väl lagkaptenen Adam Byström Johansson visat vägen med matchens första mål och Axel Levander fyllt på med 0-2 genom att ta köksvägen var matchen i praktiken över.

Alla eventuella nervknutar var lösta och HHC kunde med sitt grundspel och en skridskoåkning vi inte sett tidigare den här säsongen dominera matchen totalt. Elva mål på 48 skott får väl också betraktas som en fin utdelning för ett lag som tidigare haft problem med effektiviteten.

HHC-spelarnas större individuella skicklighet var uppenbar och matchen blev närmast en ensidig jakt på nya HHC-mål. Även om det i tredje perioden blev lite mer av individualism så höll HHC ändå trycket uppe i 60 minuter och det syntes tydligt på många håll att spelglädjen hade gått upp ett antal grader.

– Ja, det var mycket energi idag och jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match. Att Segeltorp inte hängde med berodde mycket på att vi helt enkelt gjorde dom dåliga den här gången, tyckte ”Lillis” Lövblom, som också var nöjd med sättet som HHC avslutade matchen på.

– Vi fortsatte att trycka på och hålla spelet högt upp i banan även när matchen sedan länge var avgjord. Och det är alltid bra att göra många mål. Det är stärkande för hela laget. Det ger både energi och spelglädje och nu ska vi ta det här med oss, träna bra i morgon och så är det dags för hemmamatch på fredag, underströk ”Lillis”, som nu hade satt upp Hugo Enock som forward för att kunna matcha fyra hela kedjor.

– Vi har ju lite tunt på forwardssidan när några saknas och nu var också Emil Lindblom borta. Jag och Magnus Nilsson pratade igenom situationen och tyckte att det här kunde vara en bra lösning just nu. Vad det innebär för fortsättningen kan vi inte spekulera i nu, sa ”Lillis” Lövblom från en spelarbuss där glädjen över ”islossningen” var påtaglig.

Efter de två inledande målen och ytterligare två mål innan första perioden var över hade HHC satt tonen för matchen. Här kom också ett av kvällens vackraste mål när HHC i numerärt underläge kontrade i ett tremannaanfall och där Filip Lander fick pricka in periodens sista mål fram till 0-4.

Segeltorp kunde inte heller utnyttja ett överläge i spel 5 mot 3 i slutet av första och början av andra perioden och istället fortsatte HHC att pumpa på och göra mål.

Det blev ytterligare tre fullträffar i andra perioden och även 0-8 i början av den tredje innan Segeltorp kunde överlista Andreas Bosson med ett tröstmål. HHC tryckte in ytterligare tre fullträffar innan målfesten var över i en match som definitivt lovar rätt mycket inför fortsättningen.

Målen:

Första perioden:
0-1 (9.25) Adam Byström Johansson (ass. Lindberg, Jansson, 0-2 (10.41) Axel Levander (ass. Sirén, Enock), 0-3 (15.59) Andreas Söderberg (ass.Levander, Lindström), 0-4 (18.50) Filip Lander i numerärt underläge, (ass. Björnstad, Linderborg).

Andra perioden:
0-5 (25.34) Jesper Wiberg i powerplay, (ass.Lindberg, Landin), 0-6 (26.16) Anton Hammargård, (ass. Söderberg, Sirén), 0-7 (31.24) Henrik Marklund, (utan ass).

Tredje perioden:
0-8 (44.06) Lukas Enqvist, (ass. Lindström, Landin), 1-8 (45.15) Sören Dietz Larsen, 1-9 (45.27) Henrik Marklund, (ass. Lindström, Söderberg), 1-10 (54.54) Anton Hammargård. (ass. Linderborg, Lindberg), 1-11 (57.46) Andreas Zetterman, (ass. Björnstad, Carlqvist).

Skott:
17-48

Skribent: Lars Gösta Larsson