Ny seger för Hudik Hockey

I tisdags meddelade Hudik Hockey att man bytte tränare. Det gav effekt direkt när man vann med 11–1 borta mot Segeltorp, och på fredagskvällen kom ännu en seger. Då besegrades Sollentuna på hemmais med 4–1 (0–0, 3–1, 1–0), detta efter tre mål i power play.

Fotograf: FlyWood Studio.

– Kul att det fungerade bra. Vi har rullat runt på femmorna i PP-spelet och jag tror att alla formationer har gjort något mål i de här två matcherna, sa assisterande tränaren Magnus Nilsson.

Ja, power play-spelet får extra plus denna afton, men spelet som helhet kom inte alls upp i den standard man visade upp i onsdags och att ledarduon Nilsson/”Lillis” Lövblom inte alls var nöjd med inledningen av matchen förstår man då HHC tog time out 3.47 in i andra perioden.

– Vi kommer ju inte alls ut som vi vill i matchinledningen. Det gäller att vara påslagna direkt, men det var vi inte alls den här gången, sa Nilsson.

Han hade då sett en mållös första period, en period som innehöll en massa slarv där hemmalaget tappade puck ett flertal gånger, ett slarv som höll på att kosta baklängesmål.

Nu blev det varken något mål bakåt – eller framåt.

– Vi har ju gjort små förändringar i vårt spel här och där, och det klickar inte i riktigt än. Då är det lätt att det blir slarvigt och helt klart måste vi spela med större marginaler, sa Nilsson.

Efter den bleka första perioden kunde man kanske tro att Lövblom/Nilsson med några väl valda ord skulle få fart på hemmaspelet när den andra perioden började.

Men icke.

I stället valde man att ta en tidig time out, och den – i kombination med ett lyckat power play – satte HHC i förarsätet i mellanakten. Direkt efter time outen drog Sollentuna på sig en onödig utvisning och det numerära överläget utnyttjade hemmalaget. #58 Filip Lander och #24 Axel Levander stod för förarbetet och #42 Hugo Enock såg till att spräcka nollan när han vispade in en retur bakom Jakob Bälter i Sollentunas mål.

Strax efter ledningsmålet fick HHC på nytt ett numerärt överläge och den här gången gick man till anfall med fart. #20 Henrik Marklund och #23 Adam Byström Johansson samarbetade och det hela slutade med ett distinkt skott från Marklunds klubba och 2–0.

Sedan stack Sollentuna upp och man lyckades också reducera när Viktor Lundberg hittade rätt med ett skott från blålinjen. Det var mycket trafik framför #53 Oliver Tornerefelt och han kunde inte förhindra reduceringen.

Baklängesmålet gjorde att HHC tappade farten och initiativet. Sollentuna fick energi, men inte så mycket mer än så. När så HHC fick ett nytt PP-läge i slutet av perioden kunde #12 Christoffer Jansson dra in hemmalagets tredje mål i den spelformen och man gick till pausvila i en tvåmålsledning.

– Vi spelade upp oss mer och mer under matchen, men det kunde ändå ha blivit skakigt om dom gjort ett till mål i tredje perioden. Vi måste kunna ligga på rätt sida i den delen av matchen och inte sätta oss i farliga situationer, sa Nilsson.

Nu blev det aldrig direkt farligt nere hos Oliver Tornerefelt och när Henrik Marklund styrde in #57 Sebastian Björnstads skott fram till 4–1 efter 13.11 kändes det avgjort.

HHC kunde spela av tiden och inte ens två power play-lägen för Sollentuna hjälpte. Hemmalaget höll tätt och lämnade isen med tre nya inspelade poäng.

– Nu gäller det att ladda om för det är tätt på given med match mot Hammarby borta redan på söndag. Det kommer att bli en tight match och då gäller det att vi är fokuserade igen, sa Nilsson.

Ja, och då förhoppningsvis redan i den första perioden. Det var man inte i den här matchen, men det räckte ändå till seger och tre nya poäng, mycket tack vare ett bra power play…

Skribent: Christer Stridh