Sun 17 Jan Slut
Hockeylag PIT 3
Hockeylag FOR 2
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag ÖST 4
Hockeylag ENK 3
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HHC 7
Hockeylag HANV 2
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag THO -
Hockeylag KAL -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag ÖST -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag HHC -

Dramatik när Hudik Hockey vann

Det utspelade sig dramatik på högre nivå i Testebo Arena när Hudik Hockey avslutade grundserien i ATG Hockeyettan östra med att besegra hemmalaget Strömsbro med 4–3 (1–0, 1–0, 2–3).

– Det blev ju lite onödigt spännande på slutet, men som helhet tycker jag att grabbarna gör en helgjuten insats, sa tränaren Magnus Nilsson efter slutsignalen.

Att Hudik Hockey vinner matcher mot Strömsbro är väl ingen skräll i sig, men ändå var det lite överraskande att laget vann den uppskjutna matchen på söndagen med tanke på förutsättningarna. För HHC:s del spelade resultatet mindre roll, laget var klart för spel i AllEttan hur än matchen slutade. Men för Strömsbros del var det bara seger som gällde. Minst två poäng skulle ta hemmalaget förbi Hanviken i sluttabellen och i så fall skulle man göra HHC sällskap till AllEttan.

Som väntat var det också Strömsbro som inledde starkast och poängkungen Johan Eriksson hade ett friläge redan efter 45 sekunder, men då svarade #53 Oliver Tornerefelt för en fin räddning. Tornerefelt höll också emot när målsprutan Joakim Axman skaffade sig ett bra skottläge.

HHC jobbade sig så småningom in i matchen och man fick också matchens första power play, ett power play som dock inte var lyckat då man inte var i närheten av att göra mål.
Mål blev det däremot under matchens andra utvisning, en utvisning som drabbade #42 Hugo Enock. Men det var inte Strömsbro som spräckte nollan. Istället utnyttjade #22 Linus Hedman ett misstag i hemmalagets uppspel då han snodde åt sig pucken och ensam med John Morelius i hemmamålet gjorde han inget misstag.

Andra perioden började på bästa sätt för HHC. #20 Henrik Marklund frispelade #85 Lukas Enqvist och Enqvist svarade för en liten delikatess när han släppte pucken mitt i dragningen och den smet in mellan benen på John Morelius.

Efter 2–0-målet hade HHC matchen under fullständig kontroll en lång stund, men i mitten av perioden tände Strömsbro till en aning och Gabriel Deutsch hade en bra reduceringschans. Men återigen var Oliver Tornerefelt i vägen.

Periodens sista heta chans gick också till hemmalaget. Sedan domaren Thomas McCarthy missat årets klaraste interference fick Joakim Axman ett friläge, men han lyfte pucken över ribban och HHC kunde gå till pausvila i tvåmålsledning.

– De två första perioderna var hur bra som helst och vi kontrollerade matchen helt. Vi ligger rätt i banan hela tiden. Sedan vill vi väl kanske avgöra lite för mycket i tredje perioden och vi går bort oss en del, sa Nilsson.

I inledningen av tredje perioden var HHC nära att stänga matchen då man träffade målramen vid två tillfällen, först genom Linus Hedman och sedan genom Henrik Marklund. Trots det uteblivna 3–0-målet var det ändå inte mycket som talade för att det skulle bli spänning i den här matchen.

Men så lyckades Strömsbro få till en kontring där man kom två mot en. Johan Eriksson passade till Joakim Axman och han spräckte Oliver Tornerefelts nolla. Än mer spännande blev det sedan Linus Hedman åkt på en (billig) utvisning och det numerära överläget utnyttjade Strömsbro då Erik Broman tryckte in 2–2 på en retur.

Därmed hade Strömsbro skaffat sig ett utmärkt läge att vinna och ta sig till AllEttan. Därför var det lite förvånade att matchbilden i stort sett bara handlade om HHC på slutet.

– Det är oerhört starkt gjort av grabbarna att komma tillbaka efter Strömsbros två mål. Men det visar på att vi tog den här matchen på allvar och egentligen började AllEttan för vår del redan i dag, sa Nilsson.

Ingen hade nog ändå kunnat förutse de avslutningsminuter som väntade. HHC hade greppet och efter 18.28 styrde #24 Axel Levander in #58 Filip Landers skott och HHC var i ledningen på nytt. Strömsbro plockade ut målvakten i jakten på den viktiga kvitteringen, men ett slarv på offensiv blå öppnade för en kontring för #29 Jesper Wiberg. Han hade Niklas Strid hängande bakom sig men fick i väg ett skott mot det tomma målet. Pucken gick utanför men då Strid spelat ojuste dömde domare McCarthy för mål (vilket kan ske under matchens sista två minuter om ett regelbrott förhindrar mål).

2–4 och matchen avgjord?
Nej då, icke.

Bara sju sekunder efter Wibergs mål reducerade Strömsbro till 3–4 genom Gabriel Deutsch, och då återstod det 34 sekunder att spela.
Men närmare än så kom inte Strömsbro, som därmed missar spel i AllEttan. Den femte och sista platsen gick istället till Hanviken.

– Som sagt, lite onödigt spännande på slutet. Även om vi nu gjorde en jättebra match finns det saker vi kan bli bättre på. Nu har vi några träningar på oss att finslipa lite innan starten i AllEttan, sa Nilsson.

AllEttan Norra inleds redan på söndag och enligt det preliminära spelprogrammet handlar det då om bortamatch mot Borlänge för HHC:s del.

Skribent: Christer Stridh