Sun 17 Jan Slut
Hockeylag PIT 3
Hockeylag FOR 2
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag ÖST 4
Hockeylag ENK 3
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HHC 7
Hockeylag HANV 2
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag THO -
Hockeylag KAL -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag ÖST -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag HHC -

HHC drog strecket genom Sverige

Det var Hudik Hockey som drog upp skiljelinjen genom hockey-Sverige med sin uddamålsseger mot Strömsbro på onsdagskvällen.

Fotograf: Roger M Persson.

Med det resultatet avgjordes till slut att den sista platsen till AllEttan gick till Hanviken och att Strömsbro nu istället får försöka ta ”bakvägen” till Playoff genom att spela hem vårserien. En uppgift som Gävle-laget ändå bör klara. Allt annat skulle vara en överraskning.

Med HHC:s 4-3-seger flyttades också AllEttan-strecket några mil söderut och hamnade istället mitt emellan grannklubbarna Hanviken och Huddinge. Det är väl i stort sett cykelavstånd mellan Tyresö ishall, där Hanviken spelar sina hemmamatcher, och Björknäshallen i Huddinge. Men det blir nu ändå inte några ”förortsderbyn” eftersom Hanviken får resa norrut i AllEttan medan Huddinges spelarbuss får styra söderut.

Det kan naturligtvis kännas lite märkligt, men nu är det en gång bestämt att indelningen ska vara strikt geografisk när AllEttan-serierna ska fastställas och då kan det slå så här.

Redan på söndag spelas nu den första omgången i AllEttan och för Hudiks del börjar det med bortamatch i Borlänge. Därefter väntar två hemmamatcher för HHC nästa helg mot Enköping (16/1) och Hanviken (17/1).

(Klicka på länken HÄR för att se hela spelprogrammet)

Så här ser serieindelningen ut för AllEttan 2021:

AllEttan Norra: Bodens HF, Borlänge HF, Enköpings SK, Forshaga IF, Hanvikens SK, Hudiksvalls HC, Kalix HC, Piteå HC, Tegs SK, Östersunds IK.

AllEttan Södra: HC Dalen, Huddinge IK, IF Troja/Ljungby, Karlskrona HK, Mariestads BoIS, Mörrums IK, Nybro Vikings IF, Skövde IK, Vimmerby HC, Visby/Roma HK.

Inför AllEttan-premiären har nu Hudik Hockey också breddat sin trupp med tre nya spelare samtidigt som Christian Lindberg har lämnat. Det är tre unga spelare, Adam Falk, Albin Olofsson och Gustav Nielsen, som alla har varit med en del även högre upp i seriepyramiden, men som nu gör en omstart i HHC.

Eftersom Corona-situationen kan förändras från en dag till en annan behövde man nu försöka säkerställa att det ska finnas tillräckligt många friska spelare. Att HHC inte väljer att enbart bredda truppen med egna juniorer beror på att J20-spelarna inte har tränat fullt ut på mer än två månader och det känns inte rättvist mot en 19-åring att bara kasta in honom i en viktig AllEttan-match med så lite träning bakom sig.

Av de tre som nu kommer in har backen Gustav Nielsen (bilden) redan debuterat i matchen mot Strömsbro. Och det är nu inte första gången som Gustav drar på sig HHC-tröjan. Han hade hela sin ungdomstid i HHC innan han tog chansen att spela juniorhockey i Timrå, där han också fick vara med om ett kvalspel och även senare några matcher i SHL. Han har också spelat allsvenskt i Västervik, Almtuna och Vimmerby.

– Det känns verkligen som att komma hem, säger Gustav Nielsen. Det var ju här jag en gång började och dessutom har jag stort förtroende för ”Lillis” Lövblom som var en av tränarna när jag spelade i Almtuna.

Att Gustav Nielsen tidigt valde att spela back var mer en tillfällighet än att pappa Jan ”Nille” Nielsen tillhörde HHC:s backbesättning på 90-talet.

– Jag kan inte minnas att det påverkade mig, men jag hade pappa och Janne Thorin som tränare under ungdomstiden, berättar Gustav, som känner sig nöjd med det han presterade i debuten mot Strömsbro.

– Jag tycker att det fungerade bra att spela med Algot Landin. Vi tänker väldigt lika och gör ofta saker på samma sätt, tycker Gustav, som inte heller behövde känna sig främmande i HHC:s omklädningsrum.

– Jag spelade i HHC:s juniorlag med Anton Hammargård och flera i HHC:s trupp har jag senare spelat med där uppe i Sundsvall, så det kändes också som en trygghetsfaktor. Och det känns nu som lite av en nystart, menar Gustav Nielsen, som tycker att laget gjorde en stark insats mot Strömsbro som hade så mycket mer att spela för.

– Vi hanterade den situationen bra och för egen del var det ju ändå rätt skönt att få börja med en match utan press. Det var perfekt att få inleda så, konstaterar Gustav Nielsen som nu ser fram emot att AllEttan ska dra igång.

Och han behöver inte vänta länge…

Från AllEttan gäller sedan att lag 1–6 går direkt till slutspel (playoff) medan lag 7–8 får spela kval till playoff-spelet. Lag 9–10 är klara för HockeyEttan 2021-2022.

Skribent: Lars Gösta Larsson