Wed 24 Feb Slut
Hockeylag THO 1
Hockeylag ÖST 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag FOR 5
Hockeylag ENK 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag BOR 6
Hockeylag HANV 1
Thu 25 Feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag PIT -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag BOR -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag BOD -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag KAL -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag THO -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag PIT -

Disciplin och hårt jobb gav viktig Hudik-seger

Med hjärta, vilja, disciplin och hårt jobb tog Hudik Hockey en av de viktigaste segrarna på mycket länge när Borlänge besegrades med 4-1 (0-0, 1-1, 3-0) i en match där gästerna gjorde det viktiga förstamålet, men där hemmalaget vände på steken och formligen sköljde över Borlänge till slut.

Fotograf: FlyWood Studio.

Se highlights från matchen.

Man ska ha i minnet att segern kom ur ett läge där en ny förlust kunde ha fått allting att tippa ner i avgrunden och där HHC inte hade råd att åka på en ny smäll efter bara en poäng på de senaste fem matcherna. Då hade det i fortsättningen garanterat blivit spel för att möjligen försöka rädda en play-in-plats som sjua eller åtta i sluttabellen.

– Men nu är vi på banan igen, konstaterade HHC-tränaren Magnus Nilsson efter matchen.

Det var också ett helt nytt lag vi fick se och sett mot det som nu hände på banan så känns det som en obegriplig gåta att det inte har blivit en bättre utdelning.

– Nu var vi tillbaka till det spel vi hade i inledningen av AllEttan. Vi har strävat efter det och haft det på gång även i våra förlustmatcher, men vi har inte haft marginalerna med oss, menade Magnus Nilsson.

HHC-tränaren berömde disciplinen hos sina spelare som inte drog på sig en enda utvisning den här gången.

– Och när vi ligger rätt i banan så kommer också det andra. Nu skyddade vi pucken mycket bättre i anfallsspelet så att vi kunde få långa anfall och komma till avslut, konstaterade Magnus.

Det var över huvud taget en bra hockeymatch som HHC och Borlänge bjöd på, men det var egentligen bara den första perioden som var någorlunda jämn. Det märktes tydligt på insatsen hur mycket matchen betydde och det kom ljudstarka bifall från båsen efter varje framgångsrik närkamp.

I den andra perioden var det HHC som bestämde nästan allt och Borlänge fick mest bara spela på hemmalagets villkor.

Skottstatistiken 16-2 i den andra perioden bär ett tydligt budskap om spelfördelningen där hemmalaget öste på i offensiven, men ändå hamnade i ett jobbigt underläge när Borlänge gjorde 0-1 (27.04) när Mikael Hansson styrde in skottet från Mikael Hansson.

HHC fortsatte styra spelet och det var förstås ett mycket viktigt mål som HHC gjorde i periodens sista minut när #26 Mathias

Hellgren prickade in 1-1 (39.03) på #20 Henrik Marklunds fina passning. Målet var Mathias Hellgrens första sedan förra säsongens playoff-match mot Vimmerby och efter den tunga skada han drog på sig i en ”lekfull” innebandymatch efter säsongens slut.

– Det kändes härligt att få göra mål igen. Det har blivit några inhopp mot slutet, men nu kunde jag äntligen spela en hel match.

Och den här segern satt verkligen skönt, menade HHC-centern.

1-1 inför den tredje perioden gav HHC precis den injektion som laget behövde för att fortsätta offensiven och tro på det man gjorde. Borlänge mattades mer och mer och till slut kom också utdelningen för HHC.

Jesper Wiberg fortsätter att producera mål och den här gången kom två fullträffar från hans klubba. Först 2-1 (44.43) i en snabb tvåmannaoperation där Wiberg släppte till #12 Christoffer Jansson och fick tillbaka pucken i rätt läge för att ordna ledningsmålet och sedan också till slut 4-1 (57.47) i nytt samarbete med Jansson och med assist även av #23 Adam Byström Johansson.

Där emellan blev också #17 Marcus Linderborg målskytt med det direkt avgörande 3-1 (48.19) med assist från #42 Hugo Enock sedan Henrik Marklund bäddat med en stark insats i offensiv zon.

Skottstatistiken 38-15 visar också med all önskvärd tydlighet den skillnad som fanns mellan HHC och Borlänge den här kvällen.

Skribent: Lars Gösta Larsson