Hannes längtar efter hemmapubliken

Inför förra säsongen kom Hannes Lindström till Hudik Hockey lite som ett oprövat kort utan större erfarenhet av seniorhockey.

Fotograf: FlyWoodStudio

När han nu återkommer till sin andra säsongen i Hudiksvall gör han det med helt andra förutsättningar och därmed också med andra förväntningar.

Hannes Lindström var en av dem i laget som tog de allra största stegen genom den säsong som i våras slutade i ett andra kvalspel för klubben.

Nu ser han mest fram emot att också få träffa sin nya hemmapublik.

– Ja, jag har ju ännu inte spelat inför läktare i Hudik. Hoppas verkligen att publiken kan få komma in till matcherna nu, så att det inte åter blir spel inför tomma läktare, säger den unge backen, som snart fyller 21 och som med sina 1.90 och upp emot 95 kilo har fysiken på sin sida.

– Det var stor skillnad mellan den Hannes Lindström som spelade första matchen i Hudik och den som spelade i kvalet, säger han själv apropå utvecklingen under förra säsongen. Och en del av den utvecklingen tillskriver han de vikarierande tränarna Magnus Nilsson och Johannes Westring.

– De betydde väldigt mycket för mig. ”Mange” och ”Wesslan” har förstående för spelet och kan guida på rätt sätt. De ser också det som man måste förbättra och träna mer på. Och när det blir ett ömsesidigt förtroende kan man släppa ner axlarna och bara köra på, säger Hannes, som tillbringat sommaren ”hemma” i Skellefteå.

– Men jag ska flytta in i en ny lägenhet i Hudik och kommer att åka dit under sista veckan i juli, säger Hannes och understryker att han ser likheter mellan Skellefteå och Hudiksvall.

– Hudik är en liten stad där det är lätt att trivas och där man enkelt tar sig dit man ska. Alla känner kanske inte alla, men det finns en gemenskap och man blir alltid bra bemött. Hudik blev helt enkelt ett bra val för mig och därför var det inte svårt att skriva nytt kontrakt, säger Hannes Lindström.

– Det bästa med Hudik är dels laget och en förening med bra ledare men så är det ju också en riktig mys-stad, menar HHC-backen som nu kan se fram emot en ny säsong i Glada Hudik.

– Det är rätt många spelare kvar sedan förra säsongen och nu blir ju jag en av dem som ska bjuda in de nya i laget. När truppen träffades nyligen fick jag en bra känsla. Vi hade ett grymt bra lag förra säsongen, men jag tror inte att det blir sämre nu, menar Hannes som under sommaren tränat med en grupp andra spelare uppe i Skellefteå.

– Det är bra om man är några tillsammans under grundträningen. Det blir lite som att man peppar varandra. Det är svårare att göra det på egen hand, konstaterar han.

Hudik Hockeys sportchef Lars Lövblom är nu inne i den sista fasen med sitt lagbygge där det nu bara finns någon enda position kvar att besätta. Spelarna ska vara på plats i Hudik den 2 augusti då Dennis Hall, Richard Lindelöf och Magnus Nilsson drar igång förberedelserna inför en ny runda i Hockeyettan.

Hur långt det ska bära den här gången är det ingen som vet, men att det finns en hel del av förväntningar är väl ingen hemlighet.

Skribent: Lars Gösta Larsson