Hudik tog över och avgjorde

Efter några tunga träningsveckor i Lindefallet spelade Hudik Hockey sin första träningsmatch för säsongen på bortaplan mot Sundsvall.

Bildtext: Gustav Nielsen – en av HHC:s målskyttar.

1-4 (1-0, 0-1, 0-3) stod det i protokollet när slaget var över efter en match där hemmalaget stretade emot rätt bra i den första perioden, men sedan fick två jobbiga perioder när HHC drog upp tempot i både passningar och skridskoåkning.

Det var till slut en tydlig skillnad mellan lagen i en match som ändå inte målmässigt avgjordes förrän i den andra delen av sista perioden där debuterande junioren Rasmus Ulander fick de stora glädjen att avsluta med att sätta pucken i tomt mål fram till 1-4.

Det blev inte helt oväntat en fysisk match där utvisningarna kom tätt och där Sundsvall drog på sig de flesta, något som HHC utnyttjade två gånger i powerplay.

Att det den här säsongen har tillförts en hel del muskler i HHC:s lag fick man en tydlig fingervisning om, bland annat genom bröderna Joel och Max Wahlgren tillsammans med Henrik Olsén. Det var ofta hett framför motståndarkassen när den trion var inne på isen.

Redan i den första perioden fick William Nilsson Ignberg lämna isen med en ansiktsskada och för att kunna fortsätta gå på fyra hela kedjor flyttade HHC upp backen Algot Landin som forward – ett jobb som han klarade galant och ofta var inblandad i offensiva situationer.

– Vi ville inte bryta de kedjeformationer som vi ville titta lite extra på, så därför valde vi att gå över och spela med sex backar och därför fick Landin flytta upp, förklarade HHC-tränaren Dennis Hall.

– Det var bra att vi direkt fick visa lite karaktär när vi hamnade i underläge och sedan vände matchen och i de två sista perioderna tycker jag vi gjorde det bra.

– Sundsvall var taggade och det blev ju många utvisningar, men när vi samlade ihop oss
och gjorde det vi skulle så tog vi ju över ordentligt, tyckte Dennis Hall.

– Men det är klart att vi ännu har en hel att göra i träningsväg.

I en jämn första period var det ändå Sundsvall som gjorde matchens första mål när det bara återstod åtta sekunder av perioden. Isak Andersson tog upp pucken i en kontring. Andreas Bosson räddade skottet men Andersson kunde fånga upp sin egen retur och trycka in ledningsmålet.

I den andra perioden drog Sundsvall på sig många utvisningar och när HHC fick chansen att spela 5 mot 3 kom kvitteringsmålet. Max Wahlgren sköt direkt ur vinkel på Filip Landers passning och skickade in pucken precis under ribban.
HHC fortsatte att dominera matchen i den tredje perioden och skapade chanser. När Algot Landin vann en sargduell och skickade pucken mot mål störtade Axel Levander fram och styrde in 1-2 efter drygt 9 minuter.

I spel 4 mot 4 gjorde sedan HHC 1-3 genom Gustav Nielsen som sköt direkt på Christoffer Janssons fina passning.

Matchens sista mål fram till 1-4 kom när Sundsvall satsade på spel utan målvakt, men bara hann med några sekunder i den spelformen innan en HHC-rensning hamnade direkt framför Rasmus Ulander. som åkte ifrån allt och alla och prickade in slutresultatet.

För HHC väntar nu ytterligare ett antal träningar i Lindefallet-hallen eftersom Hudiks ishall ännu saknar is. Förmodligen den enda ishallen i Sveriges tre högsta ligor där det ännu inte går att träna eller spela ishockey.

Man kan verkligen inte tycka att Hudik Hockey har allt serverat…

Skribent: Lars Gösta Larsson