Söderlund avgjorde i overtime

Det blev en mycket tät och underhållande match mellan Sura och Linden i kväll. Där tillslut notoriske målskytten Lukas Söderlund avgjorde i overtime.

Sura tog för ovanligheten ledningen, något som man inte blir bortskämd med. Men Hugo Bergström ändrade på det när han gjorde 1-0 efter 7:33, vilket var också Hugos första mål i serien för säsongen. Sura pressade stundtals fast Linden i försvarszonen, men kunde inte få in någon mer puck bskom utmärkte Albin Mörck. Fast Linden hade några bra lägen, med en ramträff en bit in ii perioden. Skotten efter första perioden 10-5

I andra perioden Svängde spelet fram och tillbaka, Sura klarade av ett fem mot tre läge, fast Linden var nog närmast ett mål med två ramträffar i perioden. Skotten i andra slutade 9-12.

Tidigt i tredje perioden kvitterade Erik Lindskog när klockan stod på 1:19. Men Sura försökte gå för ett ledningsmål och pressade på rejält mot Albin Mörck i Linden kassen. Men någon puck fick man inte in trots 17 skott. Utan Mörck fredade kassen med både tur och skicklighet. Skotten efter tredje perioden 17-6.

Så matchen gick till overtime och där stod det och vägde till notoriske målskytten Lukas Söderlund avgjorde tillställningen med sitt 11 mål för säsongen, tiden för målet 2.36. Skotten i overtime 1-1 och Sura tog bonus poängen.

Nu väntar Nyköping på lördag, även den matchen spelas i Surahallen. Match start 16:00.

Surahammars IF-Eskilstuna Linden HC 2-1(1-0, 0-0, 0-1, 1-0)
Skott: 37-24 (10-5, 9-12, 17-6, 1-1)