Rejäl revansch för Hudik Hockey

Hudik Hockey ställdes på onsdagskvällen mot Strömsbro, det enda lag som hittills tagit poäng av de suveräna serieledarna. Således jagade hemmalaget revansch hemma i Holmen Center – och till slut blev det en rejäl revansch.

Fotograf: Lars Sundin.

Segersiffrorna skrevs till 9–3 (0–1, 2–1, 7–1).

Det var en match där man inte alls kände igen HHC under den första perioden, en period då det inte lyste någon revanschlusta över de rödklädda hemmaspelarna.

– Jag var riktigt missnöjd med den första perioden, den var långt ifrån där vi vill vara. Vi gav Strömsbro alldeles för stora ytor, sa HHC-tränaren Dennis Hall.

Det var gästernas poängmaskin Viktor Ehn som spräckte nollan bakom #25 Andreas Bosson efter 6.28, detta sedan Stefan Söder alldeles för enkelt vunnit en sargduell med #93 Henri Auvinen och sedan frispelat Ehn. Då hör det till saken att Ehn redan bränt två jättelägen framför Bosson.

Hemmalaget fick inte mycket att stämma, varken framåt eller bakåt. Framåt skapade man inte en enda målchans och bakåt ställde man ofta till det med ett alltför stillastående försvarsspel.

– Det blev ju klart bättre i andra perioden, sa Hall.

Det var lite bättre fart i passningsspelet och i skridskoåkningen och när #70 Henrik Olsén petade in kvitteringen efter 10.34 kändes det som att HHC var på väg att ta över matchen.

Det var man också spelmässigt, men inte i målprotokollet, för efter 14.12 tillät man Gabriel Deutsch att skicka in en ny ledningspuck för Strömsbro, detta sedan hemmalaget totalt glömt markeringen på Deutsch. Men nu blev gästernas glädje kortvarig, för dryga minuten efter 2–1-målet kom nästa kvittering, målskytt denna gång #9 Marcus Sirén, assisterad av #22 Johan Lindholm.

Strömsbro kom till Hudiksvall med endast tre fulla femmor, plus en extraspelare och det märktes redan i slutet av mittperioden att orken började tryta.

Än mer märktes det i den tredje perioden då HHC formligen sköljde över sina motståndare, som i takt med att tröttheten gjorde sig påmind drog på sig en hel del utvisningar.

– Vi fick ovanligt hög utdelning på vårt pp-spel i tredje perioden och det är ju den utdelningen som tar död på matchen, sa Hall.

Såväl 3–2 (#54 Hannes Lindström) som 4–2 (#29 Jesper Wiberg) kom i spel i numerärt överläge, och när #26 Joel Wahlgren gjorde 5–2 snyggt framspelad av Henrik Olsén kändes matchen avgjord.

Strömsbro fick visserligen chansen i ett numerärt överläge, men det slutade med ännu ett hemmamål där #17 Marcus Linderborg och #24 Axel Levander kontrade, en kontring som slutade med att Levander kunde raka in 6–2 bakom en helt överspelad John Morelius i Strömsbros mål.

Av bara farten ramlade det in ytterligare tre mål från hemmalagets sida, 7–2 genom Jesper Wiberg, återigen i numerärt överläge, 8–2 Axel Levander och 9–2 genom Johan Lindholm.

– Sedan svider det väl lite grann att vi släpper in det sista målet när vi har power play, sa Hall.

Målet kom med endast 14 sekunder kvar att spela och gjordes av Max Grundel.

– Men vi tar tre nya poäng och det är ändå skönt att vi säkrat spel i AllEttan trots att det är fem omgångar kvar. Nu kan vi jobba vidare med vår långsiktiga plan, sa Hall.

Den kortsiktiga planen handlar om en ny hemmamatch redan på fredag då tabelltrean Hanviken kommer till Holmen Center.

Skribent: Christer Stridh.