Första vinsten borta mot Skövde

För första gången åker Sura hem från Skövde med en vinst i det 12 bortamötet, även om det bara blev två poäng. David Otter säkerheten själv i kassen räddade 45 av 47 skott och Lukas Söderlund avgjorde.

Första perioden var lite avvaktande till att börja med, innan det blev lite fart. Dock var det hemmalaget som tog ledningen i mitten av perioden genom Kristoffer Söder på ett kanonskott. Första perioden gick klart till hemmalaget. Skotten 14-5.

I andra perioden började Sura jobba sig in i matchen och då kom också kvitteringen, Christofer Udd gjorde sitt första mål för säsongen, när han skickade in pucken mot Skövdemålvakten Fritz Abrahamsson och skottet smet in mellan målvakten och stolpen. Ett väl valt tillfälle att göra sitt första mål för säsongen. Men Skövde studsade tillbaka igen mot slutet av perioden och Erik Dahne gav Skövde återigen ledningen efter 16:17. Skotten efter andra perioden 14-4.

I tredje perioden fortsatte Sura att jobba till sig lägen, samtidigt som David Otter agerade säkerheten själv i kassen. Efter 6:22 fick Sura sitt första numerära överläge i matchen och det behövdes endast 10 sekunder för Sura att göra kvittera, Lukas Söderlund satte pucken i krysset från blå linjen efter firma Astley-Rydberg och Lidströms förarbete. Till och med Skövdes komme

ntatorer blev mållösa nästan. ”Vilken strut sa bisittaren flera gånger” Visst var det så. Några fler mål blev det inte under ordinarie tid så matchen gick till overtime. Skotten i tredje 14-5.

I overtime åkte Sura på sin andra utvisning för kvällen, Men man manövrerade ut Skövde i spel 4 mot 3. Mycket tack vara David Lidströms smarta spel, där han skärmade av passningsvägarna för Skövdes forwards. Skotten i overtime 5-1.

Så nu fick mn ta till straffar, eller Game Winning Shots som det heter.

Där drog Suras längsta strået när Lukas Söderlund drog ner Skövde målvakten och la den i ”The five hole” eller mellan benen som man säger i Sverige. Sen stängde ju David Otter igen och Sura kunde äntra bussen med två pinnar i bagaget.

Nu väntar Köping hemma på fredag, 19:00 är det matchstart.

Skövde IK-Surahammars IF 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Skott: 47-16 (14-5, 14-4, 14-5, 5-1, 0-1)

Penalty 46:22 SKÖ 2 min. 27 KARDEVALL, Max Roughing
Goal 46:32 SUR 2 – 2 PP1 65 SÖDERLUND, Lukas 7 LIDSTRÖM, David 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 7 13 22 33 44 65 SKÖ: 12 52 60 64 68