Sura säkrade andraplatsen

Med ett skadedrabbat lag kunde Sura ändock plocka med sig tre pinnar hem från matchen mot Lindlöven. Seger 5-3, Hampus Pettersson tremålsskytt och en strong laginsats rakt över.

Det var en match som enligt referenterna inget av lagen hade något att spela för. Men för Sura så gällde det att försvara andraplatsen i serien och det började bra. Redan efter 1:18 så ringde det bakom Riku Lindroos i Lindlöven kassen. Det var Hampus Pettersson som pricksköt in pucken i krysset. Lindlöven kom dock tillbaka, efter 2:23 kvitterade Joshua Karlsson och 4:49 gav Anton Björkman Lindlöven ledningen, efter fint förarbete av Semjonov.

Men Sura ville inte ge sig och i powerplay så styrde Hampus Pettersson in David Lidströms slagskott från blå, tiden för kvitteringen 9:29 och målet kom i numerärt överläge. I 14:e minuten så kom Sura i ett fint anfall, där pucken gick som på ett snöre. Söderlund till Adam Karlsson som sen friställde André Astley Rydberg. Rydberg hängde upp pucken i krysset och Sura hade återtagit ledningen 3-2 efter 14:16. Skotten i första perioden 10-10.

Andra perioden bjöd bara på ett mål när William Otter rundade Lindlövenkassen och la fram pucken till, vem annars, om inte Hampus Pettersson som iskallt väntade ut Lindoos och prickade in sitt tredje mål för kvällen. Något mer mål blev det inte i andra perioden, trots att Lindlöven hade ett flertal chanser. Men Markus Ekholm Rosen stod rätt placerad hela tiden och om han inte gjorde det så bjöd han på några svettiga räddningar. Skotten i andra perioden 11-8.

Efter 6:08 i tredje perioden så ökade Oliver Tibbling på till 2-5 efter ett fint förarbete av Marcus Wahlgren. Tibbling som spelade forward i den här matchen, är ju back i vanliga fall i J20 laget. Ett mål till blev det i matchen och det gjorde Lindlövens Joel Kiirikki, när han reducerade till 3-5 i numerärt överläge.

Mot slutet av matchen plockade Lindlöven coachen Dufåker ut Lindros ur kassen. Men några fler mål blev det inte, utan Sura kunde spela av resten av det tre återstående minuterna och ta en fullpoängare. Skotten i sista perioden 12-10 och totalt 33-28.

Summerar man grundserien nu när den är färdigspelad så finns det många superlativ att ösa över laget. Tränare Thomas Maikkula, som förresten låg nedbäddad i kväll, krya på dig Taggen, har fått i hop lagdelarna på ett strålande sätt och Sura har också en större bredd, samt ett tryggt grundspel. Dessutom har man två vassa målvakter i David Otter och Markus Ekholm Rosen.

Ett riktigt bra försvar framför, med David Lidström i spetsen som plockat ihop 19 poäng (2+17) i serien och därmed är den poängstarkaste backen i Västra ettan. Med sina 17 assist är han också bäst i den kategorin. Bra kompletterad av Christofer Udd, som spelmässigt gjort sin bästa säsong, sen jag vet inte när. Dessutom två starka backpar till.

Sen har man en vass förstakedja som drivs av kapten André Astley Rydberg flankerad av Snajpern Lukas Söderlund och grovarbetaren Hampus Pettersson, Hampus som tränare Maikkula tippade skulle få sitt genombrott den här säsongen. Vilket han också fick. Den kedjan har stått för 67 poäng den här säsongen fördelat på 34 mål och 33 assist. Men det finns många fler som gör ett gediget arbete på isen, så idag är det kollektivet vi ska hylla. I matchen mot Lindlöven fick vi klara oss utan Jakob Forslund (sjuk), Hugo Bergström (sjuk), Samuel Ander (nyckelbensbrott) och Lukas Henze (revbensskadad). Men laget gjorde ändå en stark insats, man åker inte bara upp till Lindesberg och hämtar tre poäng. Det var faktiskt första gången sen 12 januari 2014 som man tog en tre poängare på Lindehov. Bara det är värt att hylla.

Sen är det ju en person kvar, han som plockat i hop det här laget, sportchefen Jörgen Mähler, som verkligen lagt ner ett strålande arbete. Grattis alla spelare och ledare till en superinsats hösten 2021. Nu laddar vi om för Allettan Norra, så sug på karamellen några dagar nu innan vi börjar ladda för nästa utmaning.

Lindlövens IF-Surahammars IF 3-5 (2-3, 0-1,1-1)

Goalkeeper In 00:00 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus
Goal 01:18 SUR 0 – 1 EQ 22 PETTERSSON, Hampus 24 TELLSTRÖM JOVICIC, Sebastian 26 FORSMAN-LARSSON, OscarParticipation (On ice) SUR: 22 24 26 36 81 88 LIN: 4 23 25 31 37 62
Goal 02:23 LIN 1 – 1 EQ 46 KARLSSON, Joshua 39 BJÖRKMAN, Adam 13 SEMJONOV, Maksim
Participation (On ice) LIN: 9 13 20 37 39 46 SUR: 7 9 13 65 71 81
Goal 04:49 LIN 2 – 1 EQ 38 BJÖRKMAN, Anton 13 SEMJONOV, Maksim 8 BERG, David
Participation (On ice) LIN: 8 13 20 37 38 46 SUR: 9 16 24 41 77 81
Penalty 06:28 SUR 2 min. Too many players on the ice
Penalty 08:17 LIN 2 min. 39 BJÖRKMAN, Adam Interference
Goal 09:29 SUR 2 – 2 PP1 22 PETTERSSON, Hampus 65 SÖDERLUND, Lukas 7 LIDSTRÖM, David
Participation (On ice) SUR: 7 13 22 33 65 81 LIN: 8 25 37 62 96
Goal 14:16 SUR 2 – 3 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 71 KARLSSON, Adam 65 SÖDERLUND, Lukas
Participation (On ice) SUR: 7 13 65 71 77 81 LIN: 4 23 25 31 37 62
2nd period
Goal 24:20 SUR 2 – 4 EQ 22 PETTERSSON, Hampus 36 OTTER, William 26 FORSMAN-LARSSON, OscarParticipation (On ice) SUR: 22 24 26 36 81 88 LIN: 8 9 13 37 38 96
Penalty 27:47 SUR 2 min. 13 ASTLEY RYDBERG, André Tripping

3rd period
Goal 46:08 SUR 2 – 5 EQ 77 TIBBLING, Oliver 16 WAHLGREN, Marcus 88 EKLUND, Mattias
Participation (On ice) SUR: 9 16 24 77 81 88 LIN: 23 25 31 37 39 62
Penalty 48:01 SUR 2 min. 88 EKLUND, Mattias Slashing
Penalty 51:42 SUR 2 min. 7 LIDSTRÖM, David Abuse of Officials
Goal 52:08 LIN 3 – 5 PP1 96 KIIRIKKI, Joel 21 TOOLANEN, Anton 46 KARLSSON, Joshua
Participation (On ice) LIN: 4 17 21 37 46 96 SUR: 9 13 66 77 81
Penalty 56:54 LIN 2 min. 8 BERG, David Unsportsmanlike Conduct
Penalty 56:54 SUR 2 min. 9 JOHANSSON, Marcus Unsportsmanlike Conduct
Timeout 57:02 LIN
Goalkeeper Out 57:02 LIN 37 LINDROOS, Riku
Penalty 57:32 LIN 2 min. 25 ANREN, Christoffer Hooking
Goalkeeper In 57:32 LIN 37 LINDROOS, Riku
Goalkeeper Out 60:00 LIN 37 LINDROOS, Riku