PRESSMEDDELANDE från HHC: Nils Nordh från Mora IK dubbelregistrerad.

Hudik Hockey och Mora IK har kommit överens om att dubbelregistrera backen Nils Nordh, moderklubb Söderhamns IK, resten av säsongen.

Fotograf: Idrottsfoto

– Nils är en hälsingekille med Söderhamns IK som moderklubb som har varit i Mora sedan 2018-2019. Han behöver speltid som senior för att utvecklas ytterligare. Och det passar bra för oss nu när vi måste fylla upp backbesättningen efter Algot Landins skada, säger Lars ”Lillis” Lövblom, sportchef HHC.

Nils debuterade även för Sveriges U18 2019-2020 och har spelat 15 matcher i HockeyAllsvenskan för Mora. Han gör sin första träning med HHC nu på onsdag och är förhoppningsvis tillgänglig för spel på fredag hemma mot Piteå.

– Hudik Hockey känns som en mycket bra utvecklingsmiljö på seniornivå vilket jag behöver nu för att ta ytterligare steg framåt. Jag skulle säga att jag är en rejäl tvåvägsback och ser framemot att bidra i HHC, säger Nils Nordh.

– Vi välkomnar Nils till HHC och vi får en spelare med ett stort hjärta som är mycket seriös vilket ligger i linje vad vi i HHC vill stå för, avslutar ”Lillis”.

Tröjnummer inte bestämt än.

# Nils Nordh (B).

Född: 2002-01-31.

Längd: 189 cm.

Vikt: 95 kg.

Moderklubb: Söderhamns IK.

Övriga klubbar: Hud/Alf/Bol/SIK/SL J18, Söderhamn/Ljusne J18 & A-lag, Mora J18, J20 & A-lag, Sverige U18, Kiruna, Borlänge.

Klicka HÄR för mer info (källa: Elite Prospects).