Nyförvärv: Douglas Andersson

KRIF Hockey presenterar i samarbete med Svenska Tandvårdskompaniet nyförvärvet Douglas Andersson

Forwarden Douglas Andersson, 20, med HV71 som moderklubb är klar för KRIF Hockey. Douglas kommer senast ifrån IK Oskarshamn där han står uppskriven för 14 matcher i SHL och svarade för 60 poäng på 49 matcher i J20-laget. Han är skolad i Rögles organisation och beskrivs som en stor forward som är tuff att möta i spelet framför motståndarmålet.

Emil Ivansson om Douglas:

– Vi har hela tiden haft en tanke om att landa på 14 forwards för att kunna klara av skador och annat som kommer under säsong. Vi har valt att vänta för att se vad som händer och när Douglas namn dök upp så kände jag att det passar oss perfekt. Jag har sett honom den gångna säsongen både med IK Oskarshamns A-lag och med J20. Han är väldigt användbar i många spelformer, han är en stor och kraftfull forward som spelar enkelt och har sinne för att kunna göra poäng. Vi är glada att “Dogge” väljer spel med oss och hälsar honom varmt välkommen!

Douglas om att komma till KRIF:

– Jag har bara hört bra saker om KRIF Hockey så det känns väldigt bra att skriva på här för nästa säsong. Det finns ett bra upplägg med hockey och arbete som passade mig väldigt bra, plus att jag fick ett väldigt gott intryck av Emil, och jag är väldigt taggad på att dra igång säsongen!

Kontraktet är skrivet på 1 år och börjar gälla i Augusti.

Douglas anslöt till laget under tisdagen och kommer spela i tröja nummer 12.

Läs mer om Douglas: Douglas Andersson – Elite Prospects

Välkommen till KRIF Douglas!

Alltid Oavsett!

Foto: IK Oskarshamn