Hudik laddar för hemmapremiär

Förlust i första matchen – och sedan hemmamatch mot Strömsbro. På den punkten upprepar sig historien jämfört med förra säsongen för Hudik Hockey när det gäller inledningen av Allettan.

Fotograf: FlyWood Studio.

Och den gången drog Strömsbro det längsta strået i Holmen Center i en match som avgjordes på straffar och som betydde att Hudik bara hade 1 poäng efter två matcher.

På lördag är dags igen för ett nytt länsderby mellan Hudik och Strömsbro och en match som känns viktig för positioneringen inför det fortsatta spelet i norra allettan.

– Som jag har förstått så har Strömsbro kanske förlorat lite spets sedan förra säsongen, men är verkligen ett lag där alla spelar för varandra och som tar det som ges om man bjuder på något, konstaterar HHC-tränaren Dennis Hall.

Förlusten mot Piteå sved naturligtvis för HHC:s del, men man måste också ha i minnet att Piteå är ett av de lag som expertisen pekar ut som topplag tillsammans med Hudik, Väsby och Boden.

– Sett mot den bakgrunden så kanske man har råd att förlora en match mot Piteå för att förstå på vilken nivå man måste komma upp till, menar Dennis Hall, som i vissa delar var nöjd med lagets prestation och motivation mot Piteå, men att det fanns saker som måste bli bättre och som blev avgörande till slut.

– Nu ägnade vi måndagsträningen mest åt att bryta ner matchen mot Piteå och titta på de avgörande momenten för att se vad vi vill behålla av spelet och vad vi vill göra bättre.

– Sedan har vi tränat på bra med inriktning på spelet med pucken och hur vi vill röra oss på isen och så har vi jobbat med att finslipa powerplay och boxplay, berättar Dennis Hall.

Vid onsdagsträningen saknades Christoffer Jansson som fick en smäll mot huvudet vid tisdagens träning, men det bedöms inte som något allvarligt och att vilan mest bara var en säkerhetsfråga.

– Sett till var vi nu är på säsongen så är jag nöjd. Jag tycker att vi är där vi ska vara och att vi ska kunna bli ännu bättre fram till den del av säsongen då det ska avgöras. Gruppen ser ut att må bra och då mår också jag bra, understryker HHC-tränaren.

Och nu handlar det alltså först om mötet med Strömsbro och en förhoppning om att den normalt sett så trogna HHC-publiken ska möta upp och fylla ishallen. Stödet från hemmapubliken ska man aldrig underskatta…

Klicka HÄR för att boka din favoritplats i Holmen Center till lördagens derby.

Skribent: Lars Gösta Larsson.