Hudik Hockey förlorade igen

Efter att ha spelat 18 matcher i grundserien och tagit poäng i samtliga (tre förluster efter förlängning) så har storfavoriten Hudik Hockey inlett spelet i AllEttan norra med två raka förluster.

Fotograf: FlyWood Studio.

– Det är för dåligt helt enkelt. Besvikelsen är stor, sa assisterande tränaren Richard Lindelöf efter 2–3 (2–0, 0–3, 0–0) hemma mot Strömsbro.

Att vara favoriter i AllEttan är inte lätt vad det verkar. I södra serien har två av favoriterna – Karlskrona och Troja/Ljungby – bara tagit en poäng på tre spelade matcher, och i norr är HHC poänglöst efter sina två första matcher.

Innan matchen sa hemmatränaren Dennis Hall att hans lag varit väldigt spelsugen efter förlusten i premiären mot Piteå, och visst var det hemmalaget som angav tonen under den första perioden, en period som inleddes med att huvuddomaren Oskar Spång skickade hemmalagets #24 Axel Levander och gästernas Emil Lindgren till en tidig dusch genom att ge dem matchstraff redan efter 6.33, detta efter en intern uppgörelse.

Spelmässigt var det HHC som förde matchen men det dröjde till 15.10 innan första målet kom. I spel fem mot fyra kunde #16 Samuel Eriksson prickskjuta 1–0 bakom Victor Eriksson i Strömsbros mål.

Det hann också bli 2–0 innan perioden var över, detta sedan #92 Filip Sjöberg slagit till på pass från #58 Filip Lander.

Utöver de båda målen brände hemmaspelarna massor av fina lägen där såväl #70 Henrik Olsén som #23 Adam Byström Johansson missade öppet mål.

– Vi gör en bra första period där vi bör göra fler mål på de lägen vi skapar, men vi sätter inte dessa lägen, sa Lindelöf.

2–0 i mål, 11–2 i skott – och känslan var att HHC var på väg mot en säker trepoängare. Men…

– Strömsbro kommer ut mycket hungrigare i den andra perioden och vi blir stressade. Den är en enorm besvikelse att vi inte klara av att handskas med det spel det blir, sa Lindelöf.

Strömsbro reducerade efter 2.19, detta efter ett mycket tafatt försvarsspel från hemmalagets sida. De båda backarna förlorade väl enkelt en närkamp bakom mål mot en Strömsbrospelare (Joel Holmli) och på hans inspel kunde Adam Dahlström skicka in pucken bakom #30 Isak Johansson, trots att det fanns tre hemmaspelare i närheten av målskytten.

Målet gav gästerna precis den energi laget behövde och när Mikael Hansson satte kvitteringspucken efter 12.27 kändes det helt plötsligt logiskt.

Det blev också 2–3 innan det var dags för en ny pausvila. Målskytt var Joel Holmli efter 17.51.

I den tredje perioden kom hemmalagets jakt på kvittering av sig när #43 William Eckmyhl drog på sig HHC:s andra matchstraff, detta efter en huvudtackling på en motståndare.

Ett gyllene läge för Strömsbro att stänga matchen, men närmare än en puck i ribban kom man inte under det fem minuterna långa powerplay-spelet.

Det fanns gott om tid för HHC att greja en kvittering, men det fanns inte gott om kvitteringschanser. De chanser man skapade stoppade Victor Eriksson i gästernas mål och när slutsignalen ljöd i Holmen Center denna lördagseftermiddag stod det fortfarande 2–3 på resultat-tavlan – och de 832 åskådarna kunde bara konstatera att storfavoriten är utan poäng efter två spelade matcher.

– Vi inledde med två förluster även förra säsongen, och då kom vi tillbaka. Nu får vi ladda om inför Sundsvall hemma på onsdag, sa Lindelöf.

Skribent: Christer Stridh.