Tredje raka förlusten för Hudik

Efter att ha tagit poäng i 18 raka matcher i grundserien har Hudik Hockey presterat en lika oväntad som märklig öppning av Allettan. Med tre raka förluster är Hudik nu det enda av lagen i norra och södra Allettans tabeller som står på 0 poäng efter tre matcher.

Fotograf: Lars Sundin.

Mötet med Sundsvall i Holmen Center blev en ny käftsmäll i en krampaktig jakt på poäng och på att hitta tillbaka till det spel och den effektivitet som tog laget till seriesegern i grundserien.

Det spelet, den farten och den energin såg man inte mycket av den här gången heller och även om det studsade emot i det avgörande momentet när Sundsvall 45 sekunder före tredje periodens slut slog in segermålet så var det verkligen inte oförtjänt.

2-3 (1-1, 0-0, 1-2) var istället närmast logiskt efter det som visades upp i en match där Sundsvall jobbade hårdare, åkte mera skridskor, vann flest kamper ute på isen och sköt flesta skotten på mål (31 mot 22 för hemmalaget) – och totalt sett också vann rättvist.

Under delar av matchen var det egentligen bara #25 Andreas Bosson i målet som höll Hudik kvar i poängläge, speciellt i den andra perioden då HHC bara mäktade med 5 skott på mål.

Det är bara att konstatera att Hudik har en hel del att bevisa nu och att det snart måste börja kugga i och ge utdelning om det inte ska bli omöjligt att ta sig tillbaka till en av de topplatser i sluttabellen som ändå ger vissa fördelar inför playoff-spelet.

Nu tog sig HHC ändå från första periodens 0-1-underläge och fram till ett ledningsmål i tredje perioden och såg då ut att vara på väg mot första segern, men Sundsvall vek aldrig ner sig och fick till slut också sista ordet.

Det började riktigt illa för hemmalaget med 0-1 (11.22) genom Martin Arpe när HHC spelade i powerplay och Sundsvall kunde utnyttja en övermodig HHC-dribbling på offensiva blå linjen och göra mål i spel 4 mot 5.

Det blev ett mål som på sitt sätt satte prägel på matchen och som gjorde att HHC under nästan hela första perioden fick jaga en kvittering som också kom efter 16.08 när #19 Carl Westberg förvaltade smörpassningen från #12 Christoffer Jansson.

När Hudik i den andra perioden skulle jaga ledningsmål så var det istället Sundsvall som enklast hittade fram till avslutningar med sitt konsekventa spel utan risktagningar samtidigt som hemmalaget också fick jobba hårt i tre numerära underlägen.

I den tredje perioden tog HHC sedan ledningen med 2-1 (44.23) när #27 Alexander Bjurström drog iväg ett överraskande skott ur trängt läge och satte pucken innanför bortre stolpen efter förspel av Carl Westberg och Hannes Lindström.

I det här läget av matchen hade ändå hemmalaget stundtals ett spelmässigt grepp, men det var ändå Sundsvall som skapade flesta chanserna.

Kvitteringen kom ur en situation där Sundsvall vred och vände och satte press på HHC i egen zon och till slut hamnade pucken framför Martin Arpes klubba. Direktskottet betydde 2-2 (54.51) och initiativet rann ifrån hemmalaget.

Det här skulle till slut också bli Sundsvalls kväll när pucken ur ett ihopslag i mittzonen studsade rätt och fram till Erik Hedlund som fick friläge med Bosson och kunde tråckla in segermålet. Och då hjälpte det inte mycket att HHC chansade på spel utan målvakt i slutsekunderna. Tredje raka förlusten var ett faktum och en av Allettans stora favoriter har hamnat i en kniptång.

Skribent: Lars Gösta Larsson.