Juniorkollen: J18 inledde med förlust

Det blev förlust för Hudik Hockeys J18-lag när spelet i kvalserien inleddes på söndagen. Gästande Lindlöven vann premiärmötet i Holmen Center med 5–2 (1–0, 1–1, 3–1).

Regelbundet gör Christer Stridh nedslag i vår juniorverksamhet – Framtidens HHC:are – där han skriver om det som har varit och det som komma skall. Stort TACK till våra partners Holmen IggesundHSP GripenMaxi ICA Stormarknad & Din Bil Hudiksvall som möjliggör vår satsning på Framtidens HHC:are!

Spelprogrammet & Tabellen för Kvalserien till J18 Region Väst finns HÄR.

En till synes säker seger för Lindlöven, men matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna visar.

I första perioden stod det och vägde. HHC hade sina bästa målchanser i spel fyra mot fem, men Dexter Karlborg i Lindlövens mål räddade såväl Johannes Audells friläge som Magnus Lindfors läge strax efteråt.

Efter att ha träffat John Markussons högra stolpe två gånger fick Lindlöven spela fem mot tre i 1.38, men trots att Markusson också tappade sin målvaktsklubba lyckades HHC stå emot. Det blev dock 0–1 strax efter att hemmalaget blivit fulltaligt då Lukas Ytter hittade en lucka och spräckte Markussons nolla.

Hudik fick en mardrömsstart i den andra perioden eftersom Lindlöven gjorde 2–0 redan efter elva sekunder. Lukas Ytter låg bakom det målet också med passningen till målskytten Isac Wilhelmsson.

Hemmalaget reducerade när Måns Fagerström satte 1–2 i powerplay och jakten på kvitteringen var igång. Men det blev inga fler mål i mellanakten.

När nästa mål föll var det återigen Lukas Ytter som stod för målgörandet. Han gjorde 3–1 3.28 in i tredje perioden. Hemmalaget fick sedan lite poängvittring när Måns Fagerström sitt andra mål för dagen, detta efter 14.29.

Men det fanns en lirare på isen som ville vara ett snäpp bättre, och han hette Lukas Ytter. 2–4 kom efter 16.35 och för tredje gången var det Ytter som var målskytt.

Han var dock inte inblandad i gästernas 5–2-mål, det gjorde Melwin Borgshed i tom kasse.

Det var inte den start som Hudik Hockey hade hoppats på och nu gäller det att ladda om inför torsdagens bortamatch mot Falun, ett Falun som inledde kvalspelet med att besegra Strömsbro på bortaplan med 4–3.

Skribent: Christer Stridh.