Klubbchefen har ordet 2023-08-19

Säsongen har nu rivstartat med en härlig vänskapsmatch mellan HHC och Brynäs. Som alla vet så åkte vi på ordentligt med ”pisk” målmässigt, vi mötte ett Brynäs som jag faktiskt tycker har en trupp som håller SHL klass. Kommer absolut vara med och slåss om en återkomst till SHL, vi håller tummarna.

Arrangemanget samlade närmare 1400 åskådare, hallen var i princip full. Det var en bra stämning trots att köerna till matchen ringlade sig hundratals meter. Som tur var så var vädergudarna på vår sida, solen strålade över Holmen Center. Det vi fick kvitto på var att över 90% av de betalade hade köpt förköp vilket är värdefullt för vår fortsatta matchplanering.

Smolk i glädjebägaren var att avloppssystemet slutade att fungera i Holmen Center inför sista perioden vilket fick till följd att avloppsvattnet från toaletterna strömmande ut på golvet, inte bara på toaletterna utan fortsatte att strömma in i omklädningsrummen där våra barn/ungdomar förvarade sina kläder och utrustning. Det blev även mycket långa köer till de 2 toaletter som fanns kvar på plan 2, varav en är handikapptoalett. Nu förhöll det sig så att även hissen som rullstolsburna använder för att komma till sina avsedda platser sedan en tid var ur funktion, så deras toa på plan 2 kunde användas av andra. Hockeypubliken visade sig även vara kreativa så flera delade toalett med gässen runt Lillfjärden.

Nästa hemmamatch är onsdagen den 6 september kl. 18.00 då vi åter har ett allsvenskt lag på besök, Östersunds IK. Den matchen förväntar jag mig bli betydligt jämnare. Vårt lag har då hunnit vara på is ytterligare några veckor samt spelat en till träningsmatch.

Säkerhet inför resten av säsong

Som säkert alla känner till har hotnivån mot Sverige ytterligare försämrats vilket påverkar alla, så även oss, som arrangerar matcher, (offentliga tillställningar).

För att ha en så trygg miljö som möjligt på våra arrangemang kommer vi att genomföra visitationer vid entré till Holmen Center. För att det ska gå så smidigt som möjligt och snabba på tillträde till matchen vill jag att ni tänker på följande:

· Om ni kan, undvik att ta med ryggsäckar och väskor

· Ställ inte ifrån er väskor och ryggsäckar utan uppsikt

· Burkar och glasflaskor, oavsett om det är läsk, energidryck, eller vatten så får sådana inte tas med in i hallen. Detta är direktiv från ligaorganisationen. Syftet är att sådana kan kastas in på plan eller på andra i publiken och då skada någon. PET-flaskor är OK att ta med.

Publikvärdar

Vi är i behov av fler publikvärdar, vi söker både kvinnor och män, unga som gamla, alla är välkomna att anmäla intresse. Ni kommer att få en bra och intressant utbildning. Ni blir inte någon form av ordningsvakter, utan har till uppgift att hjälpa till så alla som besöker våra matcher känner sig välkomna och får den service som kan förväntas. Skicka er intresseanmälan på enklaste sätt till [email protected]

 

Med vänlig hälsning

Pär Langer

Klubbchef/säkerhetsansvarig HHC