Klubbchefen har sista ordet

Jag avslutar nu mitt tidsbegränsade uppdrag som klubbchef i Hudik Hockey men fortsätter med det andra uppdraget som säkerhetsansvarig och blir dessutom adjungerad styrelseledamot.

Min huvudsakliga arbetsuppgift som klubbchef har varit att driva frågan att få Holmen Center till en godkänd arena för spel i Allsvenskan. Jag anser nu att det målet är uppfyllt med de säkerhetsåtgärder som nu genomförs samt att en läktare för bortasupportrar ska byggas under året.

Självklart önskar vi att Hudiksvalls Kommun kunde erbjuda oss att hyra en Arena som även håller allsvensk standard när det även gäller publikkapacitet och möjligheten att erbjuda vår publik och alla samarbetspartners att äta en bit mat med lämplig dryck till.

Vi har i princip gett upp hoppet om en helt ny Arena eller ännu hellre ett idrottscentrum där flera idrotter och verksamheter samlas, modell Hällåsen i Söderhamn. Det känns som allt sådant planeringsarbete ligger i malpåse tills den nya tågstationen är på plats, kanske där Holmen Center ligger idag.

Som en sista önskan, som klubbchef för HHC, är att Hudiksvalls Kommun gör en rejäl investering på hela Glysisvallens område som innebär att arenorna ska kunna fungera tills förhoppningsvis ett idrottscentrum kan projekteras och byggas om ca 10 år.

Både HOLMEN CENTER, som är byggd för 35 år sedan och är väldigt nersliten, samt SPARBANKEN ARENA, som också är i behov av omfattande investeringar, uppfyller inte det behov som krävs för att fortsätta utveckla idrotten i Hudiksvall och på så sätt bli en viktig aktör för att nå visionen att växa till 50.000 invånare och vara Sveriges bästa kommun att leva och verka i.

Ses på Holmen center.

Pär Langer

Numera säkerhetsanvarig.