Hudik i retur mot Östersund

Foto: Flywood Studio

Efter ”hockey-lektionen” med 1-9 mot Brynäs och en knapp förlust efter en genomgående stark insats borta mot Östersund väntar säsongens tredje träningsmatch för Hudik Hockey på onsdag (18.00) i Holmen Center där det på nytt blir allsvenskt motstånd i ett returmöte mot Östersund.

Matcherna mellan Hudik och Östersund har alltid haft någon slags derbykaraktär över sig trots att det skiljer nästan 30 mil mellan lagen.

– Ja, det blir ofta lite hett mellan oss. Det var så den här gången också, men det är roliga matcher att spela, konstaterar Hudiks poängstarke forward #12 Christoffer Jansson, som själv nu går in i sin fjärde säsong med HHC.

Christoffer Jansson kom till Hudik inför säsongen 2020-21, närmast från Timrå där han säsongen före noterades för 44 matcher i allsvenskan.

Ungdomstiden hade han i Djurgården och sedan blev det juniorspel ända upp till allsvenskan i Västerås innan han valde Timrå.

– Jag ville till Hudik för att få mer speltid och för att komma till ett lag där jag kunde utvecklas, säger han.

I seriespelet i HockeyEttan har han nu på tre säsonger gjort 136 poäng (39+97) och dessutom snittat mer än en poäng per match även i 38 kval- eller playoffmatcher.

– Jag kände direkt att Hudik var bra för mig. Staden, laget och människorna blev bara rätt och nu bor jag dessutom nära ishallen, säger Christoffer som från sin bostad på Solbacka inte har mer än ett slagskotts avstånd till hemmaarenan.

Många menar att Christoffer Jansson är bra på att göra andra bra där ute på isen, något som antalet assistpoäng också är ett tydligt tecken på.

– Här i Hudik har jag fått spela i en roll där jag får utmana mig själv och våga riskera misstag för att utvecklas inom ramen för det spel vi vill spela. Och jag glöder verkligen för att vara den typen av spelare som också involverar de övriga fyra lagkompisarna där ute på isen, menar Christoffer.

Att 1-9 mot Brynäs sved lite är väl förståeligt, men det fanns en del förklaringar också.

– Vi hade väl inte de bästa förutsättningarna för den typen av motstånd med bara några ispass bakom oss, medan Brynäs redan var långt framme i sina förberedelser. Vi kom ut lite halvdant och var inte riktigt beredda på att gå ut i krig, säger Christoffer Jansson.

– Mot Östersund stod vi upp bättre och vi kunde gå mer efter vår spelidé. Jag tycker att det fanns många ljusa delar som vi kan ta med oss från den matchen, konstaterar Christoffer, som också understryker att träningarna blir allt vassare.

Grundtruppen är kvar och så har det kommit in några spelare med spets.

– Det blev tävling direkt på träningarna. Vi behövde inte lägga tid på att ”klämma och känna” på varandra utan det blev rätt nivå redan från början, understryker Christoffer Jansson.

Skribent: Lars-Gösta Larsson