Ny seger och ny nolla när Sundsvall besegrades

Hudik Hockey tog den tredje raka försäsongssegern när kommande seriekonkurrenterna Sundsvall besegrades på bortaplan med 2-0 (0-0, 0-0, 2-0).

Foto: Mathias Berglund

Det var en träningsmatch som öppnades i ett väldigt högt tempo och det syntes att det var två taggade lag som ville visa upp sig.

Hudik Hockey fick i den första perioden chansen att spela tre powerplay men där fick man inte riktigt till det samtidigt som Sundsvalls aggressiva press imponerade.

I övrigt var det en ganska klassisk försäsongsmatch med inte så mycket ordnat spel men med mycket kamp. HHC hade stundtals en hel del problem i egen zon med att komma ut ur zon med puckkontroll men allt som oftast kunde man rädda upp situationen och annars fanns det en målvakt där bakom som såg väldigt stabil och lugn ut.

Det skulle dröja enda till 45.22 spelat av matchen innan publiken fick se något mål, då var det Karl Umegård som lite slumpartat fick tag på pucken, vände sig om och avslutade i nät.

Samma Umegård skulle öka på ledningen med drygt tre minuter kvar, då genom att Samuel Eriksson brutit en Sundsvallspassning och spelat fram Umegård som kunde lägga in pucken i öppet mål. En bra start för MoDo-lånet!

HHC har nu hållit nollan två matcher i rad, med två olika målvakter. Oskar Spinnars Nordin stod för en mycket bra insats i kassen och gav ett lugnt intryck matchen igenom och svarade även för ett par fina räddningar när det behövdes.

Nu återstår endast en träningsmatch, på söndag borta mot Brödernas/Väsby.

Skribent: Mathias Berglund