Klar seger i genrepet

Hudik Hockey tog sin fjärde raka seger på försäsongen när Brödernas/Väsby besegrades på bortais med 5-1 (2-1, 1-0, 2-0).

Foto: Lars Sundin

Det blev 4-0 när lagen möttes i Hudiksvall och på bortaplan blev det en ny klar seger för Hudik Hockey mot Brödernas/Väsby i genrepet inför seriepremiären nästa helg.

Däremot var det hemmalaget som inledde målskyttet efter 4.08. Men därefter kunde Hannes Lindström sätta kvitteringspucken innan Lukas Enqvist gav HHC ledningen.

– De kommer ut hårt mot oss, vilket vi förväntade oss att de skulle göra. Men jag tycker att vi tar över mer och mer efter deras ledningsmål, säger Filip Algeman om den första perioden.

I den andra perioden kunde Karl Umegård öka på ledningen till 3-1, i boxplay. Därefter i den sista perioden var det Jesper Wiberg som hittade nät innan Karl Umegård avslutade målskyttet med sitt andra mål för dagen.

– Jag tycker vi gör en jäkla bra match och i andra och tredje perioden är det nästan ett lag på banan. Ska jag lyfta fram något extra så vill jag hylla vårt tålamod med pucken samt vårt boxplay, vi hade ett par utvisningar men det var verkligen fläckfritt i boxplay, säger Algeman.

– Det var jättekul att se en sådan bra prestation, och dessutom när vi hade ett par spelare borta. Det tyder på att vi har en bred trupp och när några är borta är det andra som kliver fram.

Och spelarna han syftar på som inte fanns med laget i genrepet var Christoffer Jansson, som dras med skadekänning, samt kapten Adam Byström Johansson och Filip Sjöberg, som var sjuka. Förhoppningsvis finns de alla tillgängliga till helgens seriepremiär.

Man brukar sällan vilja prata om resultat på försäsongen, men nog känns det ganska skönt för nya tränarduon Algeman och Thim att kunna konstatera att man kliver in till seriepremiären med fyra raka segrar, dessutom mot vasst motstånd.

Hudik Hockey har seriepremiär lördag 30/9 hemma mot Vännäs. Och redan dagen efter tar man emot Clemensnäs. Hoppas vi ses då i Holmen Center!

Håll utkik på hudikhockey.se de närmsta dagarna för biljettsläpp!

Matchfakta

Brödernas/Väsby – Hudik Hockey 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)

Målskyttar HHC: Hannes Lindström, Lukas Enqvist, Karl Umegård (2), Jesper Wiberg

Skotten: 23-26

Skribent: Mathias Berglund