PRESSMEDDELANDE: Marcus Limpar Lantz klar för Hudik Hockey

Hudik Hockey och forwarden Marcus Limpar Lantz har kommit överens om ett kontrakt för resten av säsongen.

Marcus började sin hockeykarriär i IFK Täby. Där blev det spel fram tills det var dags att börja på hockeygymnaisum.

Valet av hockeygymnasium föll på Örebro och under gymnasietiden så representerade han Örebro HK i J18, J20. Han har även funnits med i Örebros trupp vid två SHL-matcher.

Marcus har även meriter från U16 och U17 landslaget.

Efter tiden hos Örebro valde Marcus att testa spel på andra sidan Atlanten.

– Marcus är en spännande rivig rightare i rätt ålder. Vi har sökt en forward för att bredda forwardsidan och öka konkurrensen. Ska vi bli den elitförening vi strävar mot så behöver vi bredden och tävlingsmomenten om varje plats, säger Lars ”Lillis” Lövblom, sportchef HHC.

Säsongen 22/23 tillbringades hos Sarnia Sting som återfinns i Ontario Hockey League, en av dom tre ledande juniorligorna i Kanada. Där blev det 43 poäng på 65 matcher.

Denna säsong flyttade han till USA för spel i den högsta amerikanska juniorligan, USHL. Det blev två matcher i Sioux Falls Stampede innan han bestämde sig för att flytta hem till Sverige igen.

– Jag trivdes inte riktigt i USA och kände då att det bästa för mig vore att flytta hem igen. Jag fick då höra av min agent att Hudik var intresserad och att det vore en bra miljö för mig. Hudik känns som ett jättebra val och det känns riktigt spännande och jag är jättetaggad. Det ska bli väldigt rolig att komma igång, säger Marcus.

 

Marcus Limpar Lantz (F)

Född: 2003-03-30.

Vikt: 87 kg.

Längd: 183 cm.

Moderklubb: IFK Täby.

Övriga klubbar: IFK Täby U16 & J18, Örebro HK J18, J20 & A-lag, Sarnia Sting, Sioux Falls Stampede, Tre Kronor U16 & U17