Het hemmahelg för Hudik

Efter tre raka segrar med sammanlagt 18-0 i mål står Hudik Hockey nu inför grundseriens hetaste hemmahelg med matcher mot Piteå (lördag 16.00) och Boden (söndag 16.00) i Holmen Center. Och det är med all säkerhet nu grundserien ska avgöras.

Så här ser det ut i tabelltoppen inför helgens matcher i Holmen Center: Hudiksvall 30 poäng (13 matcher), Boden 29 poäng (12 matcher), Sundsvall 27 poäng (14 matcher) och Piteå 26 poäng (12 matcher).

Och för en gångs skull är det Hudik som jagar revansch efter borta-helgen i slutet av oktober med förluster mot både Boden (2-1) och Piteå (4-3) på övertid.

Inför ”slaget om seriesegern” har vi träffat Hudiks yngste spelare #86 Karl Umegård, nyss fyllda 20, och som spelar i HHC ”på lån” från moderklubben Modo. 13 poäng (6+7) har det blivit så här långt för den skridskostarke ynglingen från Ö-vik, som i veckan haft problem med en envis förkylning.

– Men jag hoppas kunna spela i helgen även om jag nu har missat en del träning, säger han.

Karl Umegård har under hela sin ungdoms- och juniortid varit en notorisk poängspelare. Förra säsongen i Modos J20-lag noterades han till exempel för 69 poäng (33+36) på 46 matcher i J20 Nationell. Han har också spelar 20 matcher i allsvenskan för Modo.

– Och det är klart att jag hade hoppats få spela i SHL den här säsongen, men det är ändå ett stort steg från junior- till seniorhockey, så det här blev nog en bra lösning för mig, menar Karl.

– Jag har ju fortfarande mitt kontrakt med Modo och det visar att de tror på mig, och jag tycker också att jag har tagit steg i rätt riktning här i Hudik, där jag får mycket speltid och det har varit nyttigt för mig, konstaterar han.

Var Hudik det enda alternativet nu?

– Nej, det fanns andra klubbar, även i allsvenskan, som var intresserade, men där fanns det inte heller någon garanti för speltid, så det här var nog det bästa för min del, säger Karl Umegård, som ser stora likheter mellan Örnsköldsvik och Hudiksvall.

– Ja, det var lätt att etablera sig här. En lagom stor stad att leva och bo i, tycker han.

Till Hudik fick han också flyttsällskap av flickvännen Elsa Rylander, något som säkert också kan bidra till trivseln i en ny miljö. Dessutom fick IBK Hudik ett värdefullt nytillskott i sitt innebandylag.

Hur ser du på säsongen så här långt?

– Jag tycker att vi började bra, men så kom det en liten svacka där vi inte riktigt fick till det, men nu känns det som att vi ligger rätt.

Och hur förklarar man det som hände i matchen mot Vännäs?

– När man inte har rätt ödmjukhet och börjar ta lite genvägar, så kan det bli så här. Och det är svårt mot lag som spelar som Vännäs, men det måste vi också kunna lösa. Det blev ändå som ett ”wake up call” för oss alla och det kan också vara nyttigt.

– Och vi har verkligen fått ihop gruppen och det har börjat ”klicka till” nu, menar Karl Umegård, som för närvarande har hockeyn på heltid.

– Ja, jag vill lägga all energi på min hockeyutveckling och vill kunna vara med på ”skills-träningen” med Viktor Thim, vid sidan av lagträningarna. Där får vi jobba individuellt med skridsko- och klubbteknik, med skott och med andra detaljer man vill förbättra, berättar Umegård.

Nu väntar alltså två tuffa matcher på hemmaisen den här helgen. Hur ser du på dem?

– Det blir kul och vi måste vara beredda. Boden har ett bra lag och de släpper inte till så mycket. Nu får vi ser hur vi står mot varandra så här en bit in i säsongen.

– Vi har revansch att ta mot både Piteå och Boden. Målsättningen är att vi ska vinna grundserien och vi vet ju vår styrka på hemmaplan med det fina stödet från vår publik, menar Karl Umegård.

Slaget kan börja – och det blir väl fullt hus på läktarplats kan man tro.

Boka din plats här.

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Foto: Flywood Studio