Storseger för Hudik Hockey

Hudik Hockey hade inga större problem att plocka tre nya poäng i Allettan norra när Vallentuna gästade Holmen Center på torsdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till hela 8–1 (2–1, 3–0, 3–0).

Bildtext: #20 Marcus Limpar Lantz satte dit 1-0 och sitt första av tre mål i matchen.

Ledningsmålet kom redan efter 1.48 och målskytt var Marcus Limpar Lantz som vispade in pucken bakom Felikx Olsson i gästernas mål. När så Axel Levander drog på sig matchens första utvisning passade gästerna på att kvittera, detta med backskott från blå linjen från Love Bergvall.

Hudik dominerade spelmässigt, men chansmässigt var det jämnt. Det berodde mest på att hemmaspelarna krockande med varandra i egen zon och att man fick se hemmaspelare som ramlade i egen zon, hemmaspelare som ramlade i anfallszon, passningar som inte satt som de skulle i uppspelsfasen och allt detta ledde till att Vallentuna kunde vända spelet och skapa chanser.

Närmare än ett stolpskott från Albin Olofsson kom inte Vallentuna när det gällde att försöka öka sin målskörd.

Ytterligare mål i den första perioden kom det dock från Hudik Hockeys sida, detta sedan Samuel Eriksson tryckt in en målvaktsretur i spel fem mot fyra.

Det sista som hände innan paus var att Karl Umegård kontrade på egen hand, han rundade sin back och avslutade med att lägga pucken i stolpen.

Betydligt färre misstag från hemmalaget i den andra perioden och då var Vallentunas målchanser lätträknade. Hudik snäppade också upp sitt offensiva spel och Lucas Feuk styrde snyggt in 3–1 på Lucas Torstenssons skott.

Efter en lång spelsekvens utan avblåsning (6.23) avslutade Hannes Lindström en snygg HHC-kontring med att styra in Filip Sjöbergs passning fram till 4–1 och Lucas Torstenssons 5–1 får också läggas in under kategorin snygga mål.

Tredje perioden var bara 30 sekunder gammal när gästernas målvakt Felikx Olsson skadade sig. Tungt för Vallentuna som inledde en roadtripp värre än vad lagen i NHL har med en bortamatch mot Hudik på torsdagskvällen, detta följs upp med Sundsvall borta på fredag och avslutas uppe i Norrbotten med en bortamatch mot Piteå på lördag.

Tre matcher på tre dagar inleddes med storstryk och en skadad målvakt. August Hedlund som hoppade in i stället för Olsson fick nämligen släppa in sina två första skott mot mål. Marcus Limpar Lantz gjorde 6–1 elegant framspelad av William Eckmyhl och Alex Brännström gjorde 7–1 från nära håll.

Innan det hela var över såg Marcus Limpar Lantz till att bli tremålsskytt när han fastställde slutsiffrorna till 8–1.

Positivt för HHC denna afton var…

…Limpar Lantz tremålsskytt.

…första målet i Allettan för Lucas Feuk.

…första målet i Allettan för Hannes Lindström.

Negativt för HHC denna afton var…

…för mycket slarv i den första perioden, slarv som ledde till onödigt många målchanser för Vallentuna.

Segern innebär dock att HHC tar över förstaplatsen i den haltande tabellen. Det enda lag som eventuellt skulle kunna passera Hudik när man kommit upp i samma antal spelade matcher är Piteå, men då måste man ta full pott (sex poäng) på de två matcher man ligger efter.

På lördag är det ny match i Holmen Center då tabelltrean – och överraskningen – Lindlöven kommer på besök. Den matchen är en så kallad ”gratismatch”, det vill säga att det är gratis inträde.

Då kanske det kommer mer än de 591 åskådare som såg när HHC krossade Vallentuna på torsdagskvällen.

Skribent: Christer Stridh

Bli medlem i Hudik Hockey och ta del av fina förmåner, utöver att du stöttar klubben.

Boka plats till lördagens gratismatch mot Lindlöven.