Kalix tog ytterligare tre poäng

Kalix avslutade helgen med ytterligare 3 poäng nu mot Vännäs som man besegrade med 4-2 efter periodsiffrorna 0-0, 2-0, 2-2.

Första perioden dominerade Kalix med fint spel och man radade upp chans på chans med lyckades inte spräcka nollan, man har bland annat ett friläge. Perioden slutar   0-0 och det kan Vännäs nog tacka sin målvakt Dennis Westergård för.

Andra perioden var bara tre minuter gammal när Conner Jean ger Kalix ledningen. Kalix fortsätter skapa mycket framåt och till slut kommer också 2-0 genom Johan Pettersson. Ledningen med två mål efter två perioder hade kunnat vara några mål större sett till alla chanser.

Tredje perioden var tre minuter gammal när 3-0 kommer genom Conner Jean. Efter det går Kalix ner sig lite och Vännäs får lite mer av spelet och kan också reducera till 3-1 i spel fem mot tre. Med 10 minuter kvar avgörs matchen när Conner Jean gör sitt tredje mål för dagen till 4-1. Vännäs gör sedan matchens sista mål till 4-2 med fem minuter kvar att spela men närmare än så kommer man inte.

Tränarduon i Kalix var nöjd med de två första perioderna och naturligtvis med helgens poängskörd sex poäng.