Kim fortsätter i J18

I veckan blev det klart att Kim Thunell fortsätter som huvudtränare i J18. Hemsidan ringde upp Kim för att höra lite hur tankarna gått och hur han ser på det framåt.

Du kommer vara huvudtränare ett år till i J18. Hur gick tankarna innan du bestämde dig för att fortsätta?

Det var rätt mycket på slutet av förra säsongen då vi fick ha båda juniorlagen. Efter säsongen så kände man att det var inget roligt, det tog mycket kraft. Jag är nästan alltid sådan att när säsongen är slut, då är jag trött på allt. Det tar alltid några veckor upp mot någon månad innan jag kan få någon känsla om jag vill köra igen nästa säsong. Jag har gått och funderat ganska mycket framför allt på att jag får dåligt med tid till familjen på vinterhalvåret. Då blir det mycket hockey. Jag pratade med min sambo och hon sa att vill du så ska du köra, det är inget att diskutera.

Hur många säsonger har du gjort nu i J18?

Åtta kanske.

Då har du rejält med rutin.

Ja men det är att jag tycker det är roligt också. Det är inte det att jag är trött på spelarna men det är kul när man får nya också. Nu kommer det 16 från A-pojk och 10 stycken utifrån. Det är lite ny energi på dem. Det är nog skönt för grabbarna kan jag tänka mig att när man haft dem i J18 att man inte följer med dem upp i J20. Då skulle de få samma tränare i 4-5 år. Då kan jag tänka mig att de skulle bli trötta på en. Jag trivs bra i J18.

Hur många är det kvar från förra säsongen?

Det är en väldigt liten -02 grupp så jag tror det är 5 stycken kanske.

Som jag förstått det så fortsätter Bäckis (Robin Bäckström) men sedan letade sportgruppen fortfarande en tränare till.

Det är klart nu. Patrik Boström kommer in. Det ser bra ut tycker jag.

Förra säsongen fick ni kvala er kvar i J18 Elit. Vad säger du om det kvalet?

Någonstans tycker jag det var starkt att vi löste det där till slut. Det var mycket nerver framför allt. Otroligt många nervösa killar men det löste sig på något konstigt sätt med lite tur men det hade vi kanske förtjänat genom hela säsongens gång. Det handlar ju mycket om huvudet när man spelar kval. Vi har ingenting att vinna, vi mötte Mjölby som var bra. Vi har haft det där hela året att vi aldrig har gett upp. Vi låg under där i avgörande kvalmatchen men gav inte upp.

Ja alltihop avgjordes i förlängning sedan också.

Ja det var starkt tycker jag. Det finns ju en del grejer vi behöver jobba  på. Vi behöver få ett bättre boxplayspel och släppa in mindre mål framför allt. Det hade vi lite problem med förra året.

Vad lärde du dig som ledare av förra säsongen då?

Man lär sig väldigt mycket, framför allt så tyckte jag att jag lärde mig att vi var jäkligt bra. Vi stod upp fruktansvärt bra mot alla SHL klubbarnas lag. När vi var på tå och var där. Det var 1-2 matcher vi inte riktigt orkade men annars är inte skillnaden så där jättestor om man har rätt inställning och orkar kriga. Det tar jag med mig, att man kommer väldigt långt på att jobba bra som lag. Det kan vi utveckla ändå mer nästa säsong.

Din kompanjon förra säsongen Carl Odelius kommer träna J20 nästa säsong. Ni känner varandra jätteväl. Är det en fördel tycker du då ni kommer ju samarbeta en hel del?

Det är jättebra tycker jag. Det är samma sak med Johan Lööf och Rasmus Jonsson, de har jag haft som spelare. Jag har tränat både två. Det är en klar fördel att känna dem. Jag och Carl fungerade jättebra ihop förra säsongen. Han sa att han kände lite mer smak för J20, att det var lite hans grej. Sedan är det perfekt att vi har lite samma syn på hockeyn. Det är enklare att bolla mellan varandra då. Det kommer inte att bli några problem när man känner dem. Sedan kommer väl han ha en syn på det och jag en annan men vi kommer lösa det.

Ja så är det ju. Han vill ha vissa spelare i sitt lag som du vill behålla i ditt kanske.

Nu är ju jag äldst så då bestämmer jag. Hehe!

Du är inte involverad alls i sommarträningen som jag förstått det. Är det Bäckis och Petter Århäll som håller i den?

Jag vet att Petter kör fysen och upplägget och sedan har Bäckis en del pass. Jag var uppe i onsdags första gången och kollade. De har något upplägg där de kör cross fit och sedan har de någon tjej som kör något. Sedan kör de på STC´s gym. Jag har valt medvetet att inte lägga mig i så mycket innan det blir klart. När det är det så kommer jag vara där lite mer, visa mig lite. Jag tror att det är ganska nyttigt för både mig själv och spelarna att inte jag är där och skriker.

Det räcker med att du skriker i vinter alltså. Hehe!

Ja! Och så kan jag lägga lite tid på familjen nu.

Då får du ha en bra sommar.

Ja detsamma!

av Susanna Johansson