Nya styrelsemedlemmar: Kicki Fröjd

Idag är det dags att presentera nästa nya styrelseledamot i Mariestad Bois Hockey. Hemsidan har ringt upp Kicki Fröjd för ett litet samtal. Kicki är en person som man har sett i många år uppe i Mariehus Arena då hon har ett genuint hockeyintresse.

Vem är du? Kan du göra en kort presentation av dig själv?

Kicki Fröjd heter jag och är 54 år. Bor i Ekby med man och 3 barn. Hockeytokiga hela familjen. Jag har 2 killar som spelar hockey, en som är 15 år och en som är 9. Jag jobbar på ambulansen i Mariestad.

Hur gick det till när du blev tillfrågan om du var intresserad av att vara med i styrelsen?

Det började med att jag och en annan i styrelsen pratade lite lätt sådär. Då sa jag att jag skulle nog tycka att det var lite intressant att hjälpa till. Sedan så ringde Filip Thörnqvist från valberedningen och frågade.

Du nämnde ju dina söner, att de spelar hockey. Du har med andra ord varit engagerad i föreningen i många år.

Ja det har jag varit i många år. Redan innan sönerna började spela då min man har spelat hockey och vi har gått på alla a-lagsmatcher som vi har kunnat. Dottern har varit hockeyintresserad fast hon inte har spelat själv. Så vi är där uppe 6 dagar i veckan ungefär.

Har du varit engagerad mest som förälder eller har du hjälp till med andra saker i föreningen?

Mest är det som förälder och i kiosker och så men jag har även hjälp till i biljettluckan vid a-lagsmatcher. Jag tycker att när jag ändå är där så kan jag lika gärna hjälpa till. Jag gillar att vara i ishallen.

Vad tror du att du kan tillföra i styrelsen?

Jag hoppas att jag kan tillföra lite nya idéer. Jag gillar ju hockey som sagt och jag tycker om föreningslivet. Det verkar vara en bra grupp som sitter i styrelsen nu.

Nu har det kommit in två personer i styrelsen,Yessin Ghaddab och Kristina Mustajärvi, utifrån som inte har varit engagerade i föreningen tidigare. Vad ser du för fördelar med det?

Det är jättebra tror jag att det inte bara är personer som varit med i föreningen länge som är med i en styrelse. Det är bra med personer från föreningslivet generellt som har mycket kontakter och en annan syn på saker. Det tror jag är jätteviktigt.

Är det några specifika delar eller frågor inom föreningen du brinner extra mycket för?

Det är ungdomslagen egentligen. Deras träningar och sådant som jag brinner mest för.

Vad ser du för utvecklingspotential i föreningen?

Nu har vi till exempel startat en grupp som ska ordna lite mer pubkvällar och få mer folk till ishallen. Inte bara vid hemmamatcher utan även vid någon bortamatch. Att man kan streama på storbild och så där. Att få mer folk att bli intresserade och komma och titta helt enkelt.

Vad är ditt första intryck av styrelsearbetet då? Ni har ju inte dragit igång på allvar än men…

Jag tycker det verkar vara en lättsam grupp, högt i tak och alla får komma med idéer. Det är viktigt oavsett vad man har för bakgrund. Jag tror det kommer att bli bra.

Avslutningsvis vad tycker du om föreningen Mariestad Bois Hockey?

En toppenförening! Mycket engagerade föräldrar och ledare.

av Susanna Johansson

Hemsidan kommer under säsongen fortsätta att göra intervjuer med personer inom föreningen (både ideellt arbetande och anställda). Har du förslag på någon du skulle vilja att vi intervjuar så hör av dig till Susanna på mail susanna.johansson@mariestadbois.se eller skicka ett sms på 0708-971920