Det har varit två bra prestationer

Många har klivit fram och gjort storstilade insatser de senaste två matcherna, men en av dem som verkligen visat väg är backen Tobias Aronsson som med sitt lugn med pucken varit viktig för att lösa motståndarnas checkingspel. Han krönte dessutom insatsen senast med det viktiga 4-2-målet, som definitivt säkrade segern mot Kalmar. Det är också en nöjd Tobias som hemsidan springer på i katakomberna på Mariehus arena. 

Två raka fina segrar, först mot Nybro med 5-3 på bortaplan, sedan mot Kalmar med 4-2 hemma. Vad har du att säga om matcherna?

Jag tycker det varit två bra prestationer. Mot Nybro så kommer vi mot en dålig insats mot Troja och hade några möten där vi pratade igenom lite saker. Sedan kommer vi ut bra mot Nybro i en svårt bortamatch. Vi gör det vi pratat om och det är särskilt starkt att när de gör två snabba mål mot oss, så samlar vi ihop oss i en timeout och avslutar matchen på rätt spår.

Tar vi senaste så kom vi inte ut som vi vill riktigt, men sakta men säkert kom vi till spelet vi vill spela. De gör 3-2 men vi får ingen panik i båset utan lugnt och metodiskt gör vi det vi pratat om och lyckas hålla undan och vinna.

Just självförtroendet och tryggheten imponeras jag av, ni kommer ändå från en 2-8-förlust men ändå så fortsätter ni tro på spelet och er förmåga…

Det gäller att komma ihop, alla i laget. Gör alla det de ska så vet vi att vi är starka.

Dina egen insatser: Du var klockren mot Nybro, du var klockren mot Kalmar och så fick du kröna insatsen med ett mål också! Du måste vara nöjd med dina insatser?

Nöjd är man väl aldrig, men båda matcherna kändes bra, det gjorde de. Jag kom in i matcherna på ett bra sätt, sedan är det klart skönt att göra mål, men i slutändan är det viktigaste att laget vinner, då spelar det mindre roll om jag gör mål eller att jag spelar bra defensivt, i slutändan är det poängen som är det viktiga.

 Du är viktig med ditt lugn med pucken, det gäller att inte bara kasta iväg pucken så den hamnar på en medspelare i tidsnöd.

Det är lite så jag spelar, sedan handlar det om när man ska göra det och när man ska lyfta ut den bara. Jag försöker göra rätt beslut om och om igen, och ibland är det att hålla i den lite och ibland handlar det om att lägga ut den bara för att lätta på trycket.

Nu har ni två raka segrar, är det risk att det stiger er åt huvudet?

Det tror jag inte. Det viktiga är att vi är ödmjuka inför uppgiften och jobbar som vi ska göra. Det är när vi faller ifrån och tappar ödmjukhet och tappar pucken runt linjerna som vi blir sårbara. Nu när vi möter så bra lag så straffas vi hårt, så det gäller att vara ödmjuk både på träning och match så vi får in goda vanor i laget.

Nu väntar en ny bortamatch på fredag mot Halmstad, ett lag ni förlorade en målsnål match mot hemma med 0-1 efter straffar, det är enda matchen ni blivit nollade i i år. Vad ska ni göra för att det inte ska upprepa sig?

Jag tyckte det var en jämn match hemma senast, det var ingen typisk 0-0-match. Men nu blev det så. Vi måste göra som vi gjort mot Nybro och Kalmar, att vi tar oss in på kassen och slår in lite returer, det låter kanske klyschigt men det är ändå där målen görs. Så att ta sig in på mål och försöka få in någon puck.

Halmstad har otroligt snabba omställningar, hur kan man förebygga att bli sårade av dem?

Det handlar om att inte tjuva och ligga på offensiv sida, då får de numerära överlägen på oss. Så det handlar om att vara disciplinerade runt linjerna, det är känsliga ställen att tappa pucken på, det gäller alla lag men särskilt kanske mot lag som Halmstad som har ett starkt omställningsspel.

Av Krister Holm