Skarpskytten blir kvar!

Hockeyettans kanske vassaste skott avlossas från en Boisklubba också kommande säsong. I samarbete med Ica Oxen Kvantum så kan Bois nämligen glädjande nog meddela att Anton Blomberg är klar för ännu en säsong i Boiströjan. Den 27-årige rightforwarden är rejält revanschsugen inför säsongen 23/24.

Anton Blomberg: Klar för en säsong till!

Ja men det blev så!

Hur har tankarna gått?

Man har funderat, men jag tyckte det var så jäkla roligt och kroppen mår bra så jag vill gärna köra ett år till.

Du har trivts i laget och föreningen?

Ja det är sån ordning och reda på allt, proffsigt. Samma med spelarna, alla vill framåt och det finns ett driv. Sedan är det bra ordning i klubben, det är många som hjälper till och det finns väldigt mycket trevligt folk runtomkring i klubben, det är en bra klubb helt enkelt. Sedan vill jag avsluta det vi påbörjade säsongen som gick med, det var surt att åka ur på det sättet vi gjorde.

Sammanfatta din säsong!

Det har varit helt ok, det var lite svårt när man fick byta mycket kedjor, man fick ingen kontinuitet, men jag körde på och kom igång i slutet i och med att André kom in så man visste att man hade honom där, då gick det bättre.

Ni verkade verkligen ha kemi och hade en grym avslutning tillsammans!

Ja vi har spelat med varandra förr, så man vet var man har honom. Det är skönt att vet att man fick spela med honom när det varit lite hackigt innan.

Då är det väl bara att ta vid där ni avslutade och börja där när säsongen drar igång?!

Ja det hoppas jag, hoppas vi får spela ihop bara.

Vad tycker du om lagets säsong?

Första serien är svår att spela, det är mycket konstiga matcher, det blir en stor skillnad sedan i allettan och playoff. Skönt vi klarade första serien ändå även om det var turbulent, men efter allettan drog igång så flöt det på bra.

Ni bytte tränare strax innan jul, hur såg du på det?

Vi hade det tufft där, sedan har jag inte haft Appelgren lika länge som många av de andra i laget, men jag hade en bra uppfattning om honom, men det är Calle som bestämmer det. Men det var roligt när Ronny kom in, vi spelade en positiv ishockey, det var roligt. Jag tycker den passade mig, jag vill spela mycket med puck och det passade mig bra.

Hur såg du på lagets slagstyrka?

Jag tycker vi hade en väldigt stark förstakedja och vi andra kunde följa med på det, men det var en bidragande orsak att vi hade en så bra förstakedja, vi andra måste bara steppa upp med.

Hur ser försäsongen ut?

Jag har dålig koll. Vi ska samling den andra maj eller nåt med tester och där får vi reda på mer vad som gäller.

Du kör själv fram till dess?

Ja jag har dragit igång, jag gymmar och cyklar mycket, det blir mycket egenträning. Man har varit med ett tag så man vet vad kroppen behöver.

Calle har kommit långt med lagbygget redan, hur tycker du det ser ut?

Det ser intressant ut. Det ska bli kul att se hur de nya ser ut, jag har inte koll på dom, men det ska bli kul att se.

Hur står det till med revanschsuget inför kommande säsong då?

Det är väldigt stort! När vi var så nära att ta oss till kvalserien, det ska vi ha som mål nästa med, så det är bara att gå ut och köra.

”Anton har ett jäkla vapen i sitt skott, Han sitter på ett enormt spelsinne och är alltid ett hot när han har pucken. Anton har verkligen visat att han vill spela i Mariestad och vi tror på ytterligare leverans nästa säsong”

– Sportchef Carl Johansson

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd