Referat Halmstad Hammers – Skövde IK

Halmstad Hammers besegrade Skövde IK i sudden och vann med 4-3 i en otroligt spännande match ända in i kaklet. Därmed har Skövde spelat färdigt för säsongen och hemsidan får önska hemmalaget lycka till i sin fortsatta färd mot spännande matcher.

Första perioden började med en jättechans för Kristoffer Söder efter 20 sekunder och chanserna avlöste varandra på löpande band. Hemmalagets första skott på mål kom efter dryga sex minuter. Därefter fick hemmalaget till stånd några längre anfall. Skövde fick möjlighet att spela powerplay efter halva perioden och gjorde det bra men utan resultat. Och så hände det som det brukar hända, nämligen en långpuck som kastades in mot mål och 1-0 till hemmalaget. Strax före periodvilan kom kvitteringen till 1-1 där den för kvällen riktigt vassa formationen Jesper Andersson, Lukas Smith och Jesper Emanuelsson samtliga var delaktiga med Jesper Andersson sist på pucken. Spelmässigt var det en jämn period, men bortalaget hade de vassaste chanserna och borde nog haft ledningen med något mål.

Andra perioden var en makalös period av Skövde som mer eller mindre parkerade i hemmalagets försvarszon och att inte Skövde gjorde tre till fyra mål på övertaget är närmast ofattbart. De första två minuterna hade bortalaget fyra kanonlägen efter mycket bra spel. Hemmalagets första avslut kom efter fem minuter. Bortalaget fortsatte att  pumpa på och tryckte tillbaka hemmalaget där nästan hela perioden var spel mot ett mål. Den officiella skottstatistiken var 10-9, ett något märkligt räknesätt och mycket riktigt efter en extra kontroll av andra perioden är 5-16 närmare sanningen och speglar övertaget.

Tredje perioden inleddes med att Halmstad tog tag i taktpinnen och Skövdes spel kom av sig från den andra perioden men spelet jämnade ut sig och 1-2 kom efter fem minuter och åter var det Jesper Andersson som satte pucken i nät och blev därmed tvåmålsskytt. Snyggt och rättvist. Strax därefter fick bortalaget powerplay och chans att öka på sin ledning, men de två minuterna blev resultatlösa. Sedan visade Alexander Klarin hur man kan trolla bort motståndaren när han vände ut och in på densamme och smackade in kvitteringspucken i bortre krysset. Och som inte det var nog kom ledningspucken efter flipperspel och 3-2 på tavlan och nu återstod dryga tre minuter. Den mest givna time-outen denna säsong och bortalaget plockade ut målvakten och kvitteringspucken kämpades in. En krigarinsats! 3-3 stod sig tiden ut och i sudden tog hemmalaget befälet tämligen omgående och 4-3 kom genom Gagic efter tre minuter och därmed var det slutspelat för säsongen för Skövde.

Matchen speglar insatsen under allettan på ett nästan kusligt sätt. Ett stundtals lysande spel, ledning till strax före slutet och kvittering och förlust med uddamålet eller förlust i sudden. Ingen kan påstå annat än att pucken inte har gått Skövdes väg denna alletta. Hade man spelmässigt visat att man inte räcker till hade det bara varit att erkänna det, men summeringen av serien har visat något annat, allra helst som laget redan för några omgångar sedan kunde haft en bekväm resa till fortsatt spel. Det är därför extra trist, eftersom laget har förtjänat något annat, nämligen fortsatt spel.

Därmed avslutar hemsidan av naturliga skäl att skriva inför matchen och matchreferat och tackar för visad uppskattning från flera håll. Tack för det!Refer