Tränaren: ”Klarar vi inte det sparkar jag mig själv”

Det pågår en intensiv utvärdering av forwardssidan i Huddinge. Några har redan fått se sig om efter nya uppgifter och ett flertal meriterade namn är med och slåss om platser. – Ingen är safe, deklarerar tränaren/sportchefen Fredrik Mälberg.

 

När Huddinge föll hemma mot Lindlöven (2-3) på söndagseftermiddagen körde ett flertal spelare fys vid sidan av och efter avslutad match fick en kvartett anfallare (Nick Hedemyr, Jakob Wallin, Johan Järlefelt och Victor Colton) beskedet att de inte får förtroendet att kriga vidare med Huddinge den här säsongen.

 

Det pågår minst sagt en intensiv tryout i Björkängshallen.

 

– Inför igår hade vi 19 forwards, alla är på ett eller annat sätt under tryout, jag kom in sent och några spelare var kontrakterade innan, men alla utvärderas, förklarar Fredrik Mälberg som under sommaren tog över som så väl huvudtränare som sportchef.

 

– Ingen är safe, jag vill skapa mig en egen uppfattning och kunna ge en egen åsikt om varje spelare. Nu har vi spelat tre matcher och jag har kunnat se alla spelare ordentligt. Man ska ge alla en ärlig chans, nu har alla fått chansen.

 

Med andra ord har formandet av det som ska bli premiärtruppen börjat på allvar.

 

– Nu har vi påbörjat gallringen. De som har fått gå nu har inte nödvändigtvis sämre teknik eller styrka eller färdigheter än spelare som får vara kvar, men befinner sig i ett läge där det är bättre för dem att få spela mycket.

 

Det kan dyka upp fler

Den uppmärksamme har naturligtvis noterat att det figurerat spelare i och omkring Huddinge som ännu inte tagits upp i den officiella truppen. Rasmus Dahlberg-Karlsson och Matthias Sundberg har lirat och på senare tid har IK Panterns Fabian Lundh och Södertälje-ratade forwarden Björn Jonason också kastats in i ekvationen.

 

– Vi har inte skrivit med alla, utan vi kommer skriva med dem som ska vara med, förklarar sportchefen.

 

– Det kommer in folk utifrån som vi vill kika extra på. Det kan komma fler, jag kan inte svara på just nu exakt hur stor truppen ska vara, men det är väl mellan tummen och pekfingret en till tre platser kvar att slåss om.

 

Exakt hur bred forwardssida Talangfabriken kommer plocka med sig in i säsongen är emellertid svårt att säga.

 

– Jag gillar egentligen att inte ha för bred trupp, men det gör inget om vi har en, två forwardsplatser för många i den här situationen i och med att det kommer komma sjukdomar och skador. Så länge det går att bedriva bra träningar är det okej.

 

Söker spetsback

Samtidigt som det pågår en intensiv utvärdering av de många anfallare som gärna vill dra på sig klubbens tröja i vinter är det egentligen på backsidan Huddinge har sitt största behov.

 

– Just nu har vi åtta backar, men jag jobbar på att hitta någon form av spets. Det är inte jättelätt med backar och många är ute efter dem som blir lediga. Det vore bra för konkurrenssituationen, någonstans ska vi nog lyckas hitta någon. Men det är ingen större panik, vi klarar oss en bra bit på det vi har.

 

Handen på hjärtat, ni ska ju bara klara er till Allettan med eller utan spetsback, annars borde du få sparken.

– Ja, gör vi inte det då sparkar jag mig själv från båda rollerna. Man ska så klart inte vara allt för kaxig, konstigare saker har ju hänt, men det är klart att vi ska klara att ta oss till Allettan.